Erasmus-vaihto toisen kerran?

14 maalis 2016
KYSYMYS
Hei!

Olen aikaisemmin suorittanut tutkinnon AMK:ssa ja osallistunut 5kk Erasmus-vaihtoon keväällä 2013 tämän tutkinnon aikana. Nyt opiskelen yliopistossa uutta tutkintoa. Onko minulla mahdollisuutta lähteä tämän uuden samantasoisen tutkinnon aikana uudestaan Erasmus-opiskelijavaihtoon ja saada siihen apuraha? Ajatus on lähteä yhdeksi lukukaudeksi, todennäköisesti keväällä kandivaiheen opintojen myöhemmässä vaiheessa. En ole vielä päättänyt, opiskelenko maisteriksi asti, ja siksi suunnittelen vaihtoa jo kandivaiheeseen.

Vastaus

14 maalis 2016

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Mielestämme vaihtoon lähtö uudelleen Erasmuksen kautta on mahdollista yliopistossa, vaikka olet ollut Erasmus-vaihdossa jo AMK:n aikana.

Maailmalle.net palvelua ylläpitää CIMO, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto ja heidän sivuillaan sanotaan näin:

"Korkeakouluopisjelijat voivat hakea myös Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvaan opiskelijavaihtoon. Opiskelija- ja harjoitteluvaihdon yhteenlaskettu pituus voi olla enintään 12 kuukautta yhden korkeakoulututkinnon suorittamisen aikana. Tämä kokonaisuus voi koostua yhdestä pidemmästä tai useammasta lyhyemmästä opiskelu- ja/tai harjoittelujaksosta. Alempi ja ylempi korkeakoulututkinto lasketaan eri tutkinnoiksi."

"Apurahoja myöntävät esimerkiksi säätiöt ja rahastot. Usein apurahat ovat alakohtaisia ja perustuvat opintomenestykseen. Myösvastaanottavalla oppilaitoksella voi olla apurahoja omille opiskelijoilleen.Jokainen apurahoja myöntävä organisaatio niin Suomessa kuin ulkomailla määrittelee omat hakuehtonsa. Apurahojen hakuaika on yleensä vain kerran vuodessa, joten mahdollisuuksien selvittäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.Voit etsiä apurahoja esimerkiksi Suomen ylioppilaskuntien liitonapurahatietokannasta. Apurahoja voi tiedustella myös kohdemaan viranomaisilta. Opiskelijavaihto-ohjelmien kautta ulkomaille lähtevät saavat usein pienen apurahan omalta oppilaitokseltaan."

Suosittelemme sinua olemaan yhteydessä oman yliopistosi/tiedekuntasi kansainvälisten asioiden koordinaattoriin varman tiedon saamiseksi. Lue lisää vaihtoon lähdöstä sivuillamme.

Tsemppiä vaihto-ohjelmaan!

Ystävällisin terveisin, 

Heini, Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.