Ulkomaiset apurahat ja stipendit ulkomailla opiskeluun

Ulkomaiset apurahat ja stipendit ulkomailla opiskeluun

Ulkomaiset apurahat ja stipendit ulkomailla opiskeluun

Opiskeluun myönnettäviä stipendejä jaetaan yleensä vain poikkeuksellisen hyvän opintomenestyksen johdosta. Stipendit voivat kattaa joko vain osan opinnoista tai opinnot kokonaan. Suomessa toimivat ulkomaisten yliopistojen edustajat auttavat suomalaisia opiskelijoita saamaan stipendejä.

Akateemisesti tai urheilullisesti erittäin lahjakkaiden on mahdollista hakea stipendiä, joka kattaa lukuvuosimaksut kokonaan. Urheilustipendejä myöntävät valmentajat tekevät suurimmaksi osaksi päätöksensä perustuen hakijan urheilulliseen tasoon. Kilpailu stipendeistä on kova ja jaettavien stipendien määrä riippuu aina oppilaitoksesta ja sen urheilujoukkueista. Akateemisten stipendien myöntäminen perustuu hakijan SAT/ACT -testien tuloksiin sekä jatkossa opintomenestykseen vuosi kerrallaan kyseisessä koulussa.

Jatko-opintoihin tarkoitettujen apurahojen hakuehdot voivat poiketa maittain esimerkiksi jatko-opinnot -käsitteen eroavaisuuksien vuoksi. Jokainen apurahataho, niin Suomessa kuin ulkomaillakin, määrittelee omat vaatimuksensa apurahoja hakeville.

Ulkomaisilla korkeakouluilla saattaa olla omia apurahoja opiskelijoilleen. Myös kohdemaan suurlähetystöstä kannattaa tarkistaa, tarjoaako opiskeluvaltiosi apurahaohjelmia ulkomaisille opiskelijoille. Esimerkiksi Japanissa, Saksassa, Etelä-Koreassa ja Meksikossa on tarjolla ulkomaalaisille opiskelijoille suunnattuja apurahoja. Apurahojen hakuajat vaihtelevat. Joidenkin apurahojen hakuaika on jatkuva, eli niitä voi hakea ympäri vuoden. 


Lue lisää:


Mainokset