Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesälukio

Kesälukio

Kesälukio ulkomailla

Suomalainen Kesälukioseura järjestää joka vuosi 1-2 viikon mittaisia kesälukiokursseja ulkomailla. Kursseja on joka kesä keskimäärin kuudessa eri kohteessa, joista useimmat sijaitsevat Euroopassa. Kaukaisempiakin kohteita kuitenkin löytyy, esimerkiksi Afrikasta.

Kesälukiokursseilla opiskellaan pääasiassa lukionkursseja sekä kohdemaan kieltä ja kulttuuria, mutta ohjelmassa on myös taide- ja taitoaineita. Suullista kielitaitoa harjoitellaan ja parannetaan yhdessä paikallisten nuorten ja koulun opettajien kanssa. Opiskelija voi hyväksilukea lukion oppimäärään kuuluvat kurssit omiin lukio-opintoihinsa.

Ulkomailla järjestettävät kesälukiot on suunnattu erityisesti lukio-opintojen loppuvaiheessa oleville nuorille. Kursseille voivat kuitenkin hakea lukiolaisten lisäksi myös yli 15-vuotiaat peruskoulun päättävät nuoret sekä ammatillisten oppilaitosten opiskelijat.

Kesälukioiden osallistumismaksut vaihtelevat kurssin pituuden ja ohjelman mukaan. Hintaan sisältyvät matkat kohteeseen, opetus, opetusmateriaalit, majoitus, ruokailut, retket ja muu vapaa-ajan ohjelma sekä ryhmämatkavakuutus.

Kesälukiokursseihin voi anoa apurahaa kotikunnan sosiaalitoimelta tai kursseja järjestävältä Kesälukioseuralta. Ulkomaan kesälukioihin haetaan porrastetusti kevään aikana.


Lue lisää:

» Tutkinnon suorittaminen ulkomailla

» Vaihto-opiskelu

» Kielikurssit ja kielimatkat


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.