Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset


23 tammi 2020
Vaadittavat opintopisteet Erasmus-apurahaa varten
Hei,
Olen ammattikorkeakoulun kautta vaihdossa Euroopassa, kurssien kanssa on hieman ongelmia ja sain molemmilta kouluilta ristiriitaista tietoa Erasmus-apurahasta. Vaihtoni kestää 20.1.-16.6.2020. Mikä on vaihtoni aikana suoritettava minimiopintopistemäärä, että minun ei tarvitse palauttaa saamaani Erasmus-apurahaa?
Kiitos vastauksesta!

Vastaus

Hei,

kiitos viestistäsi. Harmi kuulla, jos kurssien kanssa on ongelmia.

Muistaakseni Erasmus-apurahan edellytys on 5 opintopistettä kuukaudessa. Jos opintopistemäärä ei tule täyteen opiskelijasta riippumattomista syistä, voi asiasta toimittaa kirjallisen todistuksen.

Suosittelisin olemaan yhteydessä Erasmus+-tahoon jos sinulla on ongelmia tai epäselvyyksiä kursseista ja opintopisteistä ja apurahasta, etkä ole saanut vastausta kysymyksiisi oppilaitoksilta. 

Tsemppiä vaihto-opiskeluusi!

Terveisin,

studentum.fi 

13 syys 2019
Hammaslääketieteen opiskelu Ruotsissa
Hei,

Olen harkinnut hakemista Ruotsin hammaslääketieteelliseen opiskelemaan, kun lukio päättyy. Opiskelen lukiossa kaikki fysiikan, kemian, biologian ja ruotsin kurssit. Minulla on kuitenkin lyhyt matematiikka. Tarkoituksena olisi kirjoittaa kemia, fysiikka, biologia, äidinkieli, ruotsi ja lyhyt matematiikka (6 ainetta). Voinko päästä Ruotsin hammaslääketieteelliseen lyhyellä matematiikalla? Jossain sanottiin, että vaatimuksena on pitkä matematiikka, joten pitääkö se paikkansa? Voiko lyhyellä matikalla päästä Ruotsin hammaslääkikseen?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Mukava kuulla, että hammaslääketiede kiinnostaa!

Ruotsissa voit opiskella hammaslääketiedettä ainakin Tukholmassa, Göteborgissa ja Umeåssa. Näissä yliopistoissa sisäänpääsyvaatimuksissa on matematiikan osalta vaatimus Matematik D, joka tarkoittaa sitä, että matematiikassa tulee olla suoritettuna kurssit A, B, C ja D eli neljä kurssia. Suomessa suoritetut kurssit muutetaan Ruotsin kursseja vastaaviksi hakuprosessin aikana, mutta en valitettavasti osaa sanoa vastaako neljä Suomessa suoritettua matematiikan kurssia tuota määrää, eli riittääkö neljä matematiikan kurssia sisäänpääsyyn Ruotsissa.

Suosittelen kyselemään asiaa vaikka joltain kiinnostavalta yliopistolta Ruotsista, johon olit ajatellut hakea. He voivat varmasti paremmin vastata tarkoista valintakriteereistä ja Suomen lukiokurssien vastaavuudesta Ruotsissa. Voit myös kysellä asiaa Ruotsin Studentum-kollegoiltamme. Heidät tavoitat osoitteesta studentum.se. Voit jättää kysymyksen englanniksi tai ruotsiksi tämän linkin kautta.  

Tsemppiä lukio-opintoihin ja hammaslääkikseen hakemiseen!

Terveisin,

Studentum.fi

04 heinä 2019
Lääketieteen opiskelu ulkomailla - vaaditaanko aina lukion suorittamista?
Moi.

Onko mahdollista hakea mihinkään lääkiksen opintoihin Euroopassa, jos ei ole suorittanut lukiota. Vai voiko sairaanhoitajan AMK-papereilla hakea? Ja riittääkö, että suorittaisi vaadittavat kurssit lukiossa mm. kemia, biologia, matikka yms...

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestä. Moni eurooppalainen, englanninkielisiä lääketieteen opintoja tarjoava oppilaitos mainitsee hakuehdoissaan lukiotodistuksen, mutta esimerkiksi Virossa sijaitsevan Tarton yliopiston valintaperusteet ovat seuraavanlaisia: 

  • toisen asteen opinnot
  • SAT-testi biologiasta (testin suorittaminen on samalla osoitus riittävästä englannin kielen osaamisesta, erillistä kielikoetta ei tarvita)
  • motivaatiokirje (pisteytetään)

Lisätietoja koulutuksesta voi lukea suoraan yliopiston sivuilta: ut.ee/en sekä Tarton Suomalaiset Lääketieteen Opiskelijat ry:n sivuilta: taslo.fi 

Tsemppiä ja menestystä tulevaan!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.