Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset

Ammatillisesta koulusta vaihto-opiskelemaan Aasiaan
Moi! Mulla on sellainen tilanne, että olisin mahdollisesti aloittamassa lukion jälkeen leipuri-kondiittorin opinnot. Haaveenani on aina ollut lähteä joskus jonnekin päin Aasiaa (esim. koreaan tai japaniin) vaihtoon, mutta olen huolissani tästä haaveesta, sillä en ole kuullut, että kukaan ammattikoulusta lähtisi sinne. Tiedän, että ammattikoulusta on mahdollista lähteä kuitenkin vaihtoon, mutta pääasiassa taitaa olla vaan niitä Erasmus vaihtoja. Haluaisin todella Aasiaan vaihtoon, mutta en tietenkään lähde opiskelemaan yliopistoon vain sen takia, joten olen vähän nyt tämän suhteen toivoton.

Jos sinne Aasiaan onkin mahdollista päästä, niin saako sinnekin jonkinlaista apurahaa niin kuin Erasmus vaihtoon?

Kiitos, jos osaatte auttaa.
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kannattaa ehdottomasti hyödyntää mahdollisuus vaihto-opiskeluun!

Sinulla on mahdollisuus saada apurahaa oppilaitokseltasi. Kohdemaa, vaihdon pituus ja kokonaiskustannukset vaikuttavat sen määrään. Seuraavaksi sinun tulisi olla yhteydessä koulusi opinto-ohjaajaan tai vastuuopettajaan ja kysyä, miten koulussanne kansainväliset opiskeluasiat hoidetaan. He myös varmasti osaavat neuvoa sinua apurahan kanssa.

Toivottavasti pääset opiskelemaan Aasiaan!

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi

Opiskeluvaihto Koreassa
voiko merkonomi allala oleva ihminen mennä vaihto opiskeliaksi koreaan
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Lähtökohtaisesti en näe estettä sille, ettetkö voisi lähteä vaihto-opiskelemaan Koreaan merkonomiopiskelijana. Riippuu kuitenkin koulustasi, tarjoaako se tälläistä mahdollisuutta. En kuitenkaan valitettavasti näillä antamillasi tiedoilla pysty sanomaan asiasta sen enempää. Suosittelen sinua olemaan yhteydessä oman koulusi opinto-ohjaajaan tai kansainvälisten asioiden ohjaajaan, joka varmasti osaa auttaa sinua paremmin vaihto-opiskeluun liittyvissä asioissa.

Tsemppiä opiskeluihin!

Vilma, studentum.fi

Psykologian opiskelu Ruotsissa
Hei!

Kysyisin, onko Ruotsin yliopistoissa todistusvalinnan suhteen ensikertalaiskiintiöt, kuten Suomessa? Tahtoisin opiskelemaan psykologiaa. Suomessa tämä tarkoittaa osaltani sitä, että ainoa vaihtoehto on pääsykoe, koska olen jo ottanut korkeakoulupaikan vastaan ja menettänyt täten ensikertalaisuuteni.

Jos kuitenkin hakisin opiskelemaan Ruotsiin, olisiko minun mahdollista korottaa ylioppilastodistukseni sekä lukion päättötodistukseni arvosanoja, ja tulla näiden uusien arvosanojen mukaisesti huomioiduksi todistusvalinnassa?
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Käsittääkseni Ruotsissa ei ole käytössä tuota ensikertalaisuuskiintiötä. Melkeinpä kuitenkin suosittelisin ottamaan yhteyttä sinua kiinnostavien ruotsalaisten yliopistojen hakupalveluihin, jotta saat varmasti ajantasaisen tiedon. Hakeahan voit joka tapauksessa. Apua voit kysyä myös ruotsalaisilta kollegoiltani sähköpostitse info@studentum.se.

Oletko muuten harkinnut psykologian linjaa kansanopistossa? Valmistavan linjan opinnot auttavat valmistautumaan valintakokeeseen. :)

Tsemppiä hakuun!

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 90 tuloksesta
1
2
3
4
...
30

Mainokset