Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset


26 elo 2022
Liikunta-alan opiskelu ulkomailla
Hei!

Löytyykö jostain ulkomailta liikuntabiologin tai vastaavan koulutusta? Jos on, mitkä hakuvaatimukset sinne on ja onko koulutus maksullista?

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Liikunta-alan yliopistokoulutuksia löytyy kumppanisivustoltamme educations.comista. Koulutuksia voit selata täällä.

Voit olla yhteydessä koulutusta järjestävään yliopistoon ja kysyä mieltäsi askarruttavista asioista suoraan heiltä koulutusesittelystä löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta. 

Toivottavasti sopiva koulutus löytyy!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

09 huhti 2022
Hakeminen Ruotsin lääketieteelliseen
Hei! Olen pohtinut Ruotsiin lääketieteelliseen hakemista. Muuten prosessi vaikuttaa selkeältä, mutta onko niin, että esimerkiksi keskipitkän ruotsin laudatur ei enää riitä osoitukseksi kielitaidosta? Ymmärsin, että eräs vaihtoehto kielitaidon osoittamiseen olisi 8 kurssia A-ruotsia lukiossa, joten olisiko näitä mahdollista suorittaa iltalukiossa kelpoisuuden saavuttamiseksi? Entä olisiko mahdollista mennä kirjoittamaan pitkän ruotsin yo-koe, jos on opiskellut vain keskipitkän ruotsin lukiokurssit? Entä onko kielitaidon osoittamiseen mitään muita vaihtoehtoja? Kiitos jo etukäteen!

Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Syksyllä 2016 tai myöhemmin lukion aloittaneilta vaaditaan käytännössä ruotsin äidinkielen tai pitkän ruotsin kokeen suorittamista ylioppilaskirjoituksissa. Vaihtoehtoisesti hakijan on suoritettava kahdeksan A-ruotsin lukiokurssia. Arvosanan tulee olla hyväksytty. Jos olet käynyt lukion ruotsiksi, ruotsin kielen yleinen kelpoisuusvaatimus täyttyy automaattisesti. Ruotsin kielen taidon voi osoittaa myös TISUS-kokeella (Test i svenska för universitets- och högskolestudier). 

Suosittelisin sinua kuitenkin vielä ottamaan suoraan yhteyttä sen yliopiston hakutoimimistoon, joka sinua kiinnostaa ja kysymään heiltä tarkemmat kielivaatimukset.

Lisätietoa Ruotsissa opiskelusta voit lukea täältä.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

16 syys 2021
Kandin jälkeen eri alan maisteriohjelmaan
Hei!

Olen nyt viittä vaille kandi, mutta ala ei tunnu yhtään omalta. Suomessa on mahdollista hakea maisterinkoulutukseen eri alalle kuin mitä kandi on. Onko tätä mahdollisuutta myös muissa EU-maissa, esim Ruotsi, Saksa, Alankomaat? Puhun ruotsia, espanjaa ja englantia niin hyvin, että pystyn opiskelemaan näillä kielillä, jos se vaikuttaa vastaukseen.

Haluaisin opiskella kauppatieteitä, olen muutamista suomalaisista yliopistoista kysellyt paljonko ottavat maisterivaiheeseen, ja korkein sisäänpääsyprosentti on ollut 1.4%. Ulkomaiseen yliopistoon voisi olla helpompi päästä sisään, vai onko nykyinen kandi täysin arvoton ja ei auta muu kuin aloittaa kokonaan alusta?

Vastaus

Hei.

Kiitos viestistäsi.

Maisterikoulutuksissa on eroja eri alojen suhteen, sekä maiden välillä, joten kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä suoraan kiinnostaviin yliopistoihin ja kysyä heiltä mahdolliuuksista hakea kyseisiin maisterikoulutuksiin. 

Ole myös yhteydessä yliopistosi opinto-ohjaajaan tai vastaavan kanssa ja keskustele mahdollisuuksistasi hakea ulkomaisten tai kotimaisten yliopistojen maisteriohjelmiin.

Kannattaa tutustua myös educations.com -sivustoon, sieltä löytyy kattavasti eri ulkomaisia yliopistoja ja heidän tarjontaansa.

Ystävällisin terveisin,

Hugo / Studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.