Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset


16 syys 2021
Kandin jälkeen eri alan maisteriohjelmaan
Hei!

Olen nyt viittä vaille kandi, mutta ala ei tunnu yhtään omalta. Suomessa on mahdollista hakea maisterinkoulutukseen eri alalle kuin mitä kandi on. Onko tätä mahdollisuutta myös muissa EU-maissa, esim Ruotsi, Saksa, Alankomaat? Puhun ruotsia, espanjaa ja englantia niin hyvin, että pystyn opiskelemaan näillä kielillä, jos se vaikuttaa vastaukseen.

Haluaisin opiskella kauppatieteitä, olen muutamista suomalaisista yliopistoista kysellyt paljonko ottavat maisterivaiheeseen, ja korkein sisäänpääsyprosentti on ollut 1.4%. Ulkomaiseen yliopistoon voisi olla helpompi päästä sisään, vai onko nykyinen kandi täysin arvoton ja ei auta muu kuin aloittaa kokonaan alusta?

Vastaus

Hei.

Kiitos viestistäsi.

Maisterikoulutuksissa on eroja eri alojen suhteen, sekä maiden välillä, joten kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä suoraan kiinnostaviin yliopistoihin ja kysyä heiltä mahdolliuuksista hakea kyseisiin maisterikoulutuksiin. 

Ole myös yhteydessä yliopistosi opinto-ohjaajaan tai vastaavan kanssa ja keskustele mahdollisuuksistasi hakea ulkomaisten tai kotimaisten yliopistojen maisteriohjelmiin.

Kannattaa tutustua myös educations.com -sivustoon, sieltä löytyy kattavasti eri ulkomaisia yliopistoja ja heidän tarjontaansa.

Ystävällisin terveisin,

Hugo / Studentum.fi

21 tammi 2021
Psykologian maisteriopinnot ulkomailla
Hei!

Kysymykseni koskee psykologian maisteriopintoja ulkomailla. Missä maissa tämä olisi mahdollista englannin kielellä ja minkälainen hakuprosessi on? Minulla on siis alla jo sosiaalipsykologian kanditutkinto.

Olen yrittäny etsiä tietoa tuloksetta, joten vihje, että mistä sopivia maisteriohjelmia esimerkiksi voisi löytää, olisi jo hyvä alku!

Kiitos jo etukäteen vastauksesta :)

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Psykologian maisteriopintoja englanniksi voit selata esimerkiksi osoitteessa educations.com. Tämä on studentum.fi:n kaltainen verkkosivu, mutta keskittynyt nimenomaan ulkomailla opiskeluun. Suoraan psykologian maisteriopintojen listaukseen pääset tästä linkistä.

Listauksen mukaan maisteriopintoja voi suorittaa useassa maassa niin Euroopassa kuin sen ulkopuolella, riippuen siitä minne haluat hakea. Hakuprosessit eroavat maittain, joten ensimmäinen askel on päättää minne haluat opiskelemaan. Tämän jälkeen kannattaa olla yhteydessä oppilaitoksiin ja kysyä heiltä suoraan hakuprosessista (aiempien opintojen vastaavuudet, kielitaitovaatimukset, arvosanavaatimukset yms.).

Onnea tuleviin maisteriopintoihin!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

23 marras 2020
Liikunta-alan opiskelu ulkomailla
Hei, tahtoisin opiskella liikuntaneuvojaksi, tai muuksi liikunta-alaan suuntautuvaan ammattiin ulkomailla. Onko kaikki koulutukset 3 vuoden mittaisia, onko mitään esimerkiksi vuoden kestävää?

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Mukava kuulla, että ulkomailla opiskelu kiinnostaa! Koulutuksen kesto riippuu täysin siitä, oletko hakemassa esimerkiksi korkeakouluun, jolloin opinnot kestävät yleensä 3-5v,  tai lyhyempään koulutukseen, joka ei suoraan johda tutkintoon. Silloin opinnot kestävät 1-3v.

Suosittelen käymään educations.com:in verkkosivuilla, sillä he ovat studentum.fi:n vastine ulkomailla tapahtuvaan koulutukseen. Sinua saattaisi kiinnostaa ainakin seuraavat kategoriat:

Hyvää syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.