Sivuston käyttötapa: Mobiili
Kielikurssit

Kielikurssit ja kielimatkat

Kielikurssilla tai kielimatkalla voit opiskella melkein mitä kieltä tahansa. Kohdevaihtoehtoja on lukemattomia eri puolilla maailmaa, joten löydät varmasti itsellesi sopivan vaihtoehdon. Kielikurssille lähteminen on loistava päätös, sillä vieraiden kielten hallintaa arvostetaan korkealle työelämässä, minkä lisäksi kielitaito mahdollistaa kansainvälisillä markkinoilla työskentelyn. Kielikursseja on tarjolla aina vasta-alkajista jo kielen perusteet hyvin hallitseville.

Kielimatkalla opiskellaan vierasta kieltä aidossa kieliympäristössä

Kielimatka on aktiiviloma jossa yhdistyvät hupi ja hyöty. Valtaosa kielimatkoista on suunnattu nuorille, mutta kielimatkoja on tarjolla myös aikuisille. Voit opiskella miltei mitä tahansa kieltä –kielimatkoja on tarjolla lukemattoman moniin maihin ympäri maailman. Kielimatka on ikimuistoinen kokemus josta  on varmasti hyötyä niin opiskellessa kuin työelämässäkin.

Kielen oppii parhaiten puhumalla

Kielimatka pitää sisällään paljon muutakin kuin pelkkää koulun penkillä istumista − kartutat kielitaitoa niin koulussa kuin koulun jälkeenkin. Matkustat kohdemaahan samanikäisten nuorten kanssa, tutustut paikalliseen elämäntapaan ja kulttuurin, saat uusia ystäviä ja opit kieltä samalla melkein kuin vahingossa.

Kielikurssijärjestäjät

Kotimaiset ja ulkomaiset kielikoulut järjestävät kielimatkoja ja kielikursseja sekä nuorille että aikuisille. Sopivan kielikurssin, opiskelumuodon, osaamistason ja majoituksen valitseminen on ratkaisevaa onnistuneen ja ikimuistoisen kielikurssin takaamiseksi. Monet kurssien järjestäjistä on kaupallisia toimijoita, minkä vuoksi laajaa kurssitarjontaa on hyvä vertailla huolellisesti. Osa kielikouluista voi kuulua kohdemaan opetusviranomaisten tunnustamaan verkostoon, mikä yleensä takaa sen, että toiminta on laillista ja korkealaatuista.

Kielikurssien kesto ja hinnat

Kielikurssien kestot ja hinnat vaihtelevat suuresti. Vertailussa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon hinnan lisäksi myös ryhmien koko, opettajien pätevyys, käytetyt opiskelumateriaalit, majoitus, matkakustannukset sekä mahdollinen oheis- ja vapaa-ajan toiminta.

Asumisvaihtoehtoja on kielikursseilla useita. Useimmilla kielikursseilla majoitutaan paikallisiin isäntäperheisiin, mikä antaa opiskelijalle erinomaisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja päästä harjoittelemaan kieltä. Muista asumismuotoja ovat esimerkiksi oppilaitosasuntolat sekä yksityisiltä markkinoilta itse etsittävät asunnot.

Kielikurssit ovat yleensä omakustanteisia, sillä apurahoja on tarjolla vähän, eikä Kela myönnä opintotukea yksittäisille kielikursseille. Jos unelmanasi on lähteä kielikurssille, kannattaa sinun siis alkaa kerätä säästöjä matkaa varten hyvissä ajoin.

Tiedätkö jo mihin maahan haluaisit kielikurssille?

» Tutustu mielenkiintoisiin maaoppaisiimme ja löydä tietoa kohdemaasta ja opiskeluvaihtoehdoista 


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.