Suomalaiset apurahat ja stipendit ulkomailla opiskeluun

Suomalaiset apurahat ja stipendit ulkomailla opiskeluun

Suomalaiset apurahat ja stipendit ulkomailla opiskeluun

Apurahoja kannattaa etsiä esimerkiksi oman opintoalan säätiöistä ja kulttuuri- tai maakuntarahastoista. Hyvä listaus rahastoista löytyy Suomen Ylioppilaskuntien Liiton (SYL) sivustolta. Hyvän ja perustellun hakemuksen kirjoittaminen on erityisen tärkeää. Apurahoja ja stipendejä myöntävät tahot haluavat hakemuksen liitteeksi tarkan suunnitelman siitä, millaiseen toimintaan apurahaa haetaan. Suomalaiset apurahat on yleensä suunnattu postgraduate -tasolla suoritettaviin tutkintoihin (Master/MBA/PhD) tai kaupallisen ja teknisen alan opiskelijoille.

Jos lähdet ulkomaille itsenäisesti vaihtosopimusten ulkopuolella, olet niinkutsuttu freemover -vaihto-oppilas. Freemover  maksaa itse vastaanottavan yliopiston mahdollisen lukukausimaksun. Voit hakea pientä freemover -apurahaa omasta korkeakoulustasi tai opiskelijakunnasta, jos täytät apurahan ehdot. Apuraha ei kata kaikkia vaihdon kustannuksia.

CIMO myöntää ja välittää apurahoja suomalaisille ja ulkomaisille korkeakouluopiskelijoille, jatko-opiskelijoille ja tutkijoille. Apurahoja myönnetään opintoihin, jatko-opiskeluun sekä opetus- ja tutkimustyöhön ulkomaalaisille Suomeen ja suomalaisille ulkomaille. CIMO:n apurahatoiminnan painopistealueita ovat Euroopan unionin ulkopuoliset maat ja erityisesti Venäjä.

Selaa koulutuksia 


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.