Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskele ulkomailla

Opiskele ulkomailla

Ulkomailla opiskeluun on lukuisia vaihtoehtoja − valitse omasi!


Opinnot ulkomailla kiinnostavat suomalaisia vuosi vuodelta enemmän. Kansainvälinen kokemus on arvokasta niin oman maailmankatsomuksen avartumisen, kielitaidon kehittymisen kuin tulevan työelämänkin kannalta. Useilla eri koulutusasteilla järjestettäviä opiskelumahdollisuuksia on tarjolla kaikenikäisille.

Suosituin ja helpoin tapa suorittaa opintoja ulkomailla on vaihto-opiskelu. Opiskelijavaihtoon voit lähteä opintojesi eri vaiheissa ja vaihtelevan pituisiksi ajoiksi. Kansainväliseen opiskelijavaihtoon voi lähteä itsenäisesti tai vaihto-ohjelman kautta. Mikäli haluat kehittää kielitaitoasi nopeasti ja tehokkaasti, ovat kielimatkat ja ulkomailla järjestettävät kielikurssit siihen loistava vaihtoehto.

Myös koko tutkinnon tai jatko- ja täydennyskoulutuksen suorittaminen ulkomaisessa oppilaitoksessa on mahdollista. Pääsääntöisesti Euroopan unionin jäsenvaltiossa suoritettu tutkinto on pätevä myös muissa EU-maissa. Usein myös EU:n ulkopuolisissa maissa suoritettu korkeakoulututkinto voidaan rinnastaa suomalaiseen korkeakoulututkintoon.

 Tyypillisimpiä vaihtoehtoja ulkomailla opiskeluun ovat:

   

  Opintojen tavoitteet, järjestelyjen vaatima omatoimisuus sekä ulkomailla oleskelun pituus ja kustannukset vaihtelevat paljon. Lähditpä Eurooppaan tai Euroopan ulkopuolelle, itsenäisesti tai ohjelman avustuksella, vaihto-oppilaaksi tai jatko-opintoihin, ulkomaille opiskelemaan lähteminen vaatii aina oma-aloitteisuutta, kärsivällisyyttä, tiedonhankintaa ja ripauksen rohkeutta.


  Lue lisää: 

  » Selaa koulutusvaihtoehtoja ulkomailla

  » Lue lisää hakemisesta ulkomailla suoritettaviin opintoihin

  » Lue lisää opintojen rahoituksesta

  » Maaoppaat
   


  Tilaa uutiskirje
  Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.