Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesälukio

Kesälukio ulkomailla ulkomailla

Suomalainen Kesälukioseura järjestää joka vuosi 1-2 viikon mittaisia kesälukiokursseja ulkomailla. Kursseja on joka kesä keskimäärin viidessä eri kohteessa, joista useimmat sijaitsevat Euroopassa. Kaukaisempiakin kohteita kuitenkin löytyy, esimerkiksi Afrikasta.

Kesälukiokursseilla opiskellaan pääasiassa kohdemaan kieltä ja kulttuuria, mutta ohjelmassa on myös taide- ja taitoaineita. Suullista kielitaitoa harjoitellaan ja parannetaan yhdessä paikallisten nuorten ja koulun opettajien kanssa. Opiskelija voi hyväksilukea lukion oppimäärään kuuluvat kurssit omiin lukio-opintoihinsa.

KesälukioUlkomailla järjestettävät kesälukiot on suunnattu erityisesti lukio-opintojen loppuvaiheessa oleville nuorille. Kursseille voivat kuitenkin hakea lukiolaisten lisäksi myös yli 15-vuotiaat peruskoulun päättävät nuoret sekä ammatillisten oppilaitosten opiskelijat.

Kesälukioiden osallistumismaksut vaihtelevat kurssin pituuden ja ohjelman mukaan. Hintaan sisältyvät matkat kohteeseen, opetus, opetusmateriaalit, majoitus, ruokailut, retket ja muu vapaa-ajan ohjelma sekä ryhmämatkavakuutus.

Kesälukiokursseihin voi anoa apurahaa kotikunnan sosiaalitoimelta tai kursseja järjestävältä Kesälukioseuralta. Ulkomaan kesälukioihin haetaan porrastetusti kevään aikana.


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Hyödyllisiä linkkejä

Löydä koulutuksesi
Maaoppaat
Tietoa hakijalle
Tutkinto ulkomailla
Vaihto-opiskelu
Kielikurssit
Työharjoittelu
Opintojen rahoitus
Kysy opiskelusta