Ulkomaan opinnot
Etsi
Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Ulkomaan opinnot
Olen nyt viittä vaille kandi, mutta ala ei tunnu yhtään omalta. Suomessa on mahdollista hakea maisterinkoulutukseen eri alalle kuin mitä kandi on. Onko tätä mahdollisuutta myös muissa EU-maissa, esim Ruotsi, Saksa, Alankomaat? Puhun ruotsia, espanjaa ja englantia niin hyvin, että pystyn opiskelemaan näillä kielillä, jos se vaikuttaa vastaukseen.
Haluaisin opiskella kauppatieteitä, olen muutamista suomalaisista yliopistoista kysellyt paljonko ottavat maisterivaiheeseen, ja korkein sisäänpääsyprosentti on ollut 1.4%. Ulkomaiseen yliopistoon voisi olla helpompi päästä sisään, vai onko nykyinen kandi täysin arvoton ja ei auta muu kuin aloittaa kokonaan alusta?
Vastaus
Hei.
Kiitos viestistäsi.
Maisterikoulutuksissa on eroja eri alojen suhteen, sekä maiden välillä, joten kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä suoraan kiinnostaviin yliopistoihin ja kysyä heiltä mahdolliuuksista hakea kyseisiin maisterikoulutuksiin.
Ole myös yhteydessä yliopistosi opinto-ohjaajaan tai vastaavan kanssa ja keskustele mahdollisuuksistasi hakea ulkomaisten tai kotimaisten yliopistojen maisteriohjelmiin.
Kannattaa tutustua myös educations.com -sivustoon, sieltä löytyy kattavasti eri ulkomaisia yliopistoja ja heidän tarjontaansa.
Ystävällisin terveisin,
Hugo / Studentum.fi
Vastaus
Hei!
Suomessa vain laillistetut psykologit voivat käyttää psykologi-nimikettä ja tehdä psykologin työtä. Suomessa laillistukset myöntää Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira, joka myös valvoo psykologien toimintaa yhdessä aluehallintovirastojen kanssa.
Valvira voi myöntää laillistetun psykologin ammattioikeudet psykologian maisterin tai sitä vastaavan tutkinnon suorittaneille. Laillistus voidaan myöntää myös ulkomailla opiskelleelle (mutta tutkinnon tulee vastata psykologian maisterin tutkintoa) – säädökset eroavat jonkin verran sen perusteella, onko opinnot suoritettu EU- tai ETA-maassa vai niiden ulkopuolella.
Valvira voi määrätä hakijalle kelpoisuuskokeen, jos kokee sen tarpeelliseksi.
Täältä voit lukea lisää laillistuksen hakemisesta.
Voit myös halutessasi olla yhteydessä Valviraan ja tiedustella lisää asiasta (vaihde 0295 209 111 / kirjaamo@valvira.fi).
Ystävällisin terveisin
Emma, studentum.fi
Olen harkinnut hakemista Ruotsin hammaslääketieteelliseen opiskelemaan, kun lukio päättyy. Opiskelen lukiossa kaikki fysiikan, kemian, biologian ja ruotsin kurssit. Minulla on kuitenkin lyhyt matematiikka. Tarkoituksena olisi kirjoittaa kemia, fysiikka, biologia, äidinkieli, ruotsi ja lyhyt matematiikka (6 ainetta). Voinko päästä Ruotsin hammaslääketieteelliseen lyhyellä matematiikalla? Jossain sanottiin, että vaatimuksena on pitkä matematiikka, joten pitääkö se paikkansa? Voiko lyhyellä matikalla päästä Ruotsin hammaslääkikseen?
Vastaus
Hei,
Kiitos kysymyksestäsi. Mukava kuulla, että hammaslääketiede kiinnostaa!
Ruotsissa voit opiskella hammaslääketiedettä ainakin Tukholmassa, Göteborgissa ja Umeåssa. Näissä yliopistoissa sisäänpääsyvaatimuksissa on matematiikan osalta vaatimus Matematik D, joka tarkoittaa sitä, että matematiikassa tulee olla suoritettuna kurssit A, B, C ja D eli neljä kurssia. Suomessa suoritetut kurssit muutetaan Ruotsin kursseja vastaaviksi hakuprosessin aikana, mutta en valitettavasti osaa sanoa vastaako neljä Suomessa suoritettua matematiikan kurssia tuota määrää, eli riittääkö neljä matematiikan kurssia sisäänpääsyyn Ruotsissa.
Suosittelen kyselemään asiaa vaikka joltain kiinnostavalta yliopistolta Ruotsista, johon olit ajatellut hakea. He voivat varmasti paremmin vastata tarkoista valintakriteereistä ja Suomen lukiokurssien vastaavuudesta Ruotsissa. Voit myös kysellä asiaa Ruotsin Studentum-kollegoiltamme. Heidät tavoitat osoitteesta studentum.se. Voit jättää kysymyksen englanniksi tai ruotsiksi tämän linkin kautta.
Tsemppiä lukio-opintoihin ja hammaslääkikseen hakemiseen!
Terveisin,
Studentum.fi