FAQ - Ulkomaan opinnot
Etsi
Aihealue
Kysymyksiä
Viimeisimmät kysymykset aiheesta: FAQ - Ulkomaan opinnot
Jos sinne Aasiaan onkin mahdollista päästä, niin saako sinnekin jonkinlaista apurahaa niin kuin Erasmus vaihtoon?
Kiitos, jos osaatte auttaa.
Hei ja kiitos kysymyksestäsi!
Kannattaa ehdottomasti hyödyntää mahdollisuus vaihto-opiskeluun!
Sinulla on mahdollisuus saada apurahaa oppilaitokseltasi. Kohdemaa, vaihdon pituus ja kokonaiskustannukset vaikuttavat sen määrään. Seuraavaksi sinun tulisi olla yhteydessä koulusi opinto-ohjaajaan tai vastuuopettajaan ja kysyä, miten koulussanne kansainväliset opiskeluasiat hoidetaan. He myös varmasti osaavat neuvoa sinua apurahan kanssa.
Toivottavasti pääset opiskelemaan Aasiaan!
Ystävällisin terveisin,
Vilma, studentum.fi
Haluaisin lähteä opiskelemaan psykologiaa ulkomaille. Mieluisimpia olisi Viro, Saksa, Irlanti ja Norja. Virossa ei ilmeisesti englanniksi opeteta psykaa. Näissä muissa ilmeisesti ehkä opetetaankin?
Miten noihin kouluihin hakeminen tapahtuu? Täytyykö jokaiseen maahan mennä paikan päälle tekemään koe? Pääseekö vaan todistuksella tai pääsykokeella? Ja paljonko halvimmillaan nämä voisivat maksaa? Onko kalliimpiin kouluihin helpompi päästä sisään?
Saksa olisi ehkä se ykkös lemppari tällä hetkellä, niin onko sinne vaikeampaa vai helpompaa päästä kuin esim. Etelä-Suomen yliopistoihin?
Heippa!
Kiitos viestistäsi.
Ulkomaille opiskelemaan lähteminen voi tuntua haastavalta, kun selvitettäviä asioita on niin paljon ja eri maissa haku- ja valintaprosessit ovat erilaisia. En valitettavasti osaa vastata kaikkeen kattavasti, mutta yritän kuitenkin auttaa!
Virossa ei tosiaan taida ainakaan tällä hetkellä olla tarjolla englanninkielisiä psykologian kandi- ja maisteriopintoja.
Irlannissa tarjontaa on – psykologiaa voi opiskella ainakin Trinity College Dublinissa, (University of Dublin) sekä National College of Irelandissa.
Norjassa näyttäisi olevan tarjolla ainakin maisteritason opintoja englanniksi Oslon yliopistossa.
Koska Saksa kiinnostaa sinua eniten, kysyin vinkkejä saksalaiselta kollegaltani. Hänen mukaansa lukukausimaksut ovat Saksassa maltillisia, usein n. 300–400 euroa, mutta kandiopintoja on harvoin englanniksi (maisteriopintoja on jonkin verran). Osaan oppilaitoksia voi hakea stipendejä.
Hän vinkkasi myös muutamasta yksityisestä yliopistosta, joka tarjoaa psykologian opintoja (kustannukset vaihtelevat, mutta veikkaan että opinnot maksavat vuodessa muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin):
En valitettavasti osaa sanoa oikein juuta tai jaata tuosta opiskelemaan pääsemisen vaikeudesta. Yksityisiin oppilaitoksiin on kuitenkin yleensä helpompi päästä (ne ovat toki maksullisia).
Vaikka se voikin tuntua työläältä, kannattaa myös laittaa viestiä sinua kiinnostavien oppilaitosten hakijapalveluihin ja kysyä hakemisesta Suomesta käsin.
Norjan opinnoista voit kysyä norjalaisilta kollegoiltani osoitteesta info@studentum.no.
Vinkkaan vielä Blueberrystä, joka tarjoaa apua ulkomaille opiskelemaan lähteville (ja siitä kiinnostuneille). He auttavat sinua ruotsiksi tai englanniksi maksutta - saat heihin yhteyden meilitse info@blueberry.nu.
Toivottavasti näistä vinkeistä olisi sinulle apua!
Aurinkoisin terveisin
Emma, studentum.fi
Sivuillanne lukee, että Tanskassa lääketieteen opiskelu on ilmaista. Mistä yliopistosta on kyse? Ja kuinka sinne voi hakea?
Hei,
kiitos kysymyksestäsi! Tanskassa korkeakouluissa opiskelu on ilmaista EU- ja ETA-maista sekä Sveitsistä tuleville opiskelijoille. Näin ollen myös lääketieteen opiskelu on ilmaista yliopistosta riippumatta.
Tanskassa opiskelusta voi lukea enemmän Maailmalle.net -sivustolta tai Study in Denmark -sivustolta. Näillä sivustoilla on paljon tietoa Tanskassa opiskelusta ja asumisesta. Voit etsiä itsellesi sopivan koulutusohjelman, ottaa yhteyttä oppilaitokseen ja kysyä sitten heiltä tarkemmin opiskelusta sekä muista mieltäsi askarruttavista asioista. Yliopistoihin haetaan paikallisessa yhteishaussa.
Ulkomailla opiskelusta yleensä voit lukea myös Studentum.fi:stä.
Ystävällisin terveisin,
Aino, Studentum.fi
Minua kiinnostaa maatalouden perusopinnot Ruotsissa. Perustutkinnon voi suorittaa monimuoto-opintoina osana komvux aikuiskoulutusta.
Koulutuksen järjestäjälle oli kuitenkin epäselvää miten opintoni kustannettaisiin kun tulen Suomesta. Ruotsalaisille kunta maksaa opiskelijoiden koulutuksen.
Mistä saan lisätietoa koulutuksen mahdollisesta maksajatahosta ja maksuista? Koulutus on ruotsalaisopiskelijoille maksuton perustutkinto.
Hei ja kiitos kysymyksestäsi!
Kannattaa selvittää Kelalta, oletko oikeutettu suomalaisille maksettavaan opintotukeen. Jotta saat opintotukea, opintojen täytyy olla päätoimista ja vastata Suomessa tuettavia opintoja. Lisäksi oppilaitoksen on oltava valtion tukema, opetusviranomaisten valvoma tai akkreditointiorganisaation akkreditoima.
Suosittelen varmistamaan asian vielä Kelasta. Kannattaa myös olla yhteydessä siihen oppilaitokseen, johon olet hakemassa ja tiedustella asiaa vielä heiltä.
Ystävällisin terveisin,
Aino, Studentum.fi
Hei,
Kiitos kysymyksestäsi. Löydät lisätietoa pääsyvaatimuksista esimerkiksi seuraavalta sivulta:
Hakeminen korkea-asteen koulutukseen Ruotsissa
Sivustolta löydät esim. linkkejä siihen kuinka pistemäärä lasketaan. Nämä ovat ruotsin kielellä, mutta uskon että selviydyt tiedon ymmärtämisestä paremmin kuin minä itse :)
Avoimesta koulutuksesta Ruotsissa en valittavasti löytänyt tietoa, mutta uskoisin, että ainakin avoimessa suoritettuja kursseja on mahdollista saada hyväksiluetuksi opiskelupaikkaan. Tämän voit tottakai varmistaa suoraan oppilaitoksesta, josta olet kiinostunut.
Ruotsissa suurin osa hakijoista hakee opiskelupaikkaa todistusarvosanojen perusteella (betygsurval). Suomalaishakijat hakevat opiskelupaikkoja samoissa kiintiöissä ruotsalaisten kanssa. Tässä mielessä hakuprosessi taitaa olla samanlainen sekä ruotsinkieliseen että englanninkieliseen linjaan. Englanninkielisessä linjassa vaaditaan kuitenkin tiettyä englanninkielen taitotasoa.
Toivottavasti tästä oli apua!
Ystävällisin terveisin,
Anssi, Studentum.fi
olen käynyt lukion, joten minkälaisia pääsyvaatimuksia kouluihin mahdollisesti on? Pääsykokeita, vai ovatko ne maksullisia kouluja?
Ja milloin koulutuksiin voisi hakea?
Ystävällisin terveisin, w :)
Hei,
Kiitos kysymyksestäsi! Meidän sivuilla ei ole yhtään koulutusohjelmaa Ruotsissa haluamallasi aloilla, joten en osaa antaa tarkkaa vastausta.
Lukiokoulutuksella ja ylioppilastutkinnolla kyllä varmasti pääsee ruotsalaisiin yliopistoihin opiskelemaan, mutta pääsyvaatimukset vaihtelevat koulutusohjelmista ja kouluista riippuen.
Ilmoittautuminen ja haku lähes kaikkiin koulutusohjelmiin ja kursseihin tapahtuu Ruotsin yhteishaussa, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa: keväisin ja syksyisin. Tarkat hakuajat kannattaa tarkistaa oppilaitoskohtaisesti. Sähköinen hakulomake täytetään osoitteessa www. antagning.se ja lista kaikista yliopistosta ja korkeakouluista löytyy muun muassa osoitteesta www.studera.nu.
Ruotsissa opiskelu on ilmaista kaikille EU-alueen sisäpuolelta tuleville opiskelijoille.
Oppilaitoksia ja koulutusohjelmia on siis tarjolla hyvin monipuolisesti ja kannattaa varata aikaa, jotta löydät juuri etsimäsi valokuvaukseen tai eläintenhoitoon liittyvän koulutuksen. Hyvää ja monipuolista tietoa opiskelumahdollisuuksista, kouluista ja koulutuksista löydät osoitteesta www.studentum.se.
Suosittelen tutustumaan vielä sivustomme maaoppaaseen Ruotsissa opiskelemisesta, josta löydät varmasti sinulle hyödyllistä tietoa Ruotsissa opiskelemisesta.
Onnea hakuprosessiin!
Terkuin,
Emilia
Studentum.fi
Opiskelijan tulee hankkia ennen matkaansa matkavakuutus, sillä tämä vaaditaan jokaiselta Yhdysvaltoihin matkustavalta. Lisäksi opiskelijalla on oltava riittävä sairaus- ja tapaturmavakuutus. Oppilaitos voi myös vaatia pakollisen vakuutuksen, joka on ostettava oppilaitoksen valitseman vakuutusyhtiön kautta.
Millainen tuon vakuutuksen pitää olla ???
Hei,
Kiitos kysymyksestäsi! Valitettavasti en osaa suoraan sanoa, millaisen vakuutuksen oppilaitos vaatii, sillä tämä riippuu täysin koulusta. Et maininnut mihin kouluun olet hakemassa, mutta esimerkiksi jotkut yliopistot vaativat tietyn vakuutuksen tai tietyn yrityksen vakuutuksen. Kehottaisin sinua olemaan yhteydessä siihen oppilaitokseen, johon olet kiinnostunut hakemaan ja selvittämään tarkemmin oppilaitoskohtaiset vaatimukset.
Onnea hakuun!
Terveisin,
Saara
Studentum.fi
Hei vaan,
Kiitos kysymyksestäsi! Tutkin asiaa, ja mielestäni vaikuttaa ihan mahdolliselta päästä ulkomaille hotelliin urheiluohjaajaksi / viihdyttäjäksi. Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä esimerkiksi eurooppalaiseen työnvälitysverkosto EURESiin, joka tarjoaa tietoa ja neuvontaa työnhakijoille, tai kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatioon CIMOon, josta voisit myös saada lisätietoa mahdollisuuksistasi. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä matkanjärjestäjiin / matkatkoimistoihin, tai sinua kiinnostaviin hotelleihin ja tiedustella avoimia työpaikkoja.
Onnea harjoittelupaikan etsintään!
Terveisin,
Saara
Studentum.fi
Haluaisin lähteä Yhdysvaltoihin opiskelemaan sähköinsinööriksi. Onko mahdollista aloittaa opinnot(4-vuotinen Bachelor tutkinto) ja opiskella yksi vuosi siellä? Ja jos on niin onko mahdollista jatkaa opintoja Suomessa ammattikorkeakoulussa?
Hei,
Kiitos kysymyksestäsi. Yhdysvalloissa on opintojen aloittamisen jälkeen mahdollista hakea siirtoa toiseen oppilaitokseen maan sisällä, mutta en usko sen olevan mahdotonta, että hakisi siirtoa Suomeen. Tästä linkistä löydät lisätietoja ulkomailla tutkinnon suorittamiseen.
Jos kuitenkin haluat viettää vain vuoden Yhdysvalloissa, uskon opiskelijavaihdon olevan helpompi ja halvempi ratkaisu, sillä Yhdysvalloissa tutkinnon suorittaminen on erittäin kallista verrattuna Suomen ilmaiseen koulutusjärjestelmään. Tässä tapauksessa siis aloittaisit opinnot Suomessa ja jossain vaiheessa opintojasi voisit lähteä opiskelijavaihtoon Yhdysvaltoihin.
Tästä linkistä löydät vielä insinöörin opintoja tarjoavia koulutusohjelmia.
Onnea opiskelupaikan etsintään!
Terkuin,
Inka, Studentum.fi
Olen 26-v. tyttö, olen asunut viimeiset 7 vuotta Dublinissa ja käynyt täällä meikkitaiteilijakurssin (Degree in Fashion Photographic/TV/Film/Special Effects Make-Up), olen myös työskennellyt yli vuoden verran Skandinaviassakin suositulle Bare Minerals-kosmetiikkamerkille ja tehnyt pari keikkaa freelancerina. Minulle on portfoliotakin kertynyt jonkin verran ja kysymykseni kuuluukin: kelpaako Dublinissa käymäni kurssi ja täällä saamani kokemus Suomessa? Tarkoituksenani olisi muuttaa takaisin Suomeen kesän lopulla.
Kiitos!
Jenna
Hei Jenna!
Hienoa kuulla, että olet hankkinut kansainvälistä kokemusta opiskelemalla ja työskentelemällä ulkomailla! Olet ilmeisesti siis hakemassa töitä Suomesta?
Useimmiten ulkomaalaiset tutkinnot ovat melko hyvin rinnastettavissa suomalaisiin tutkintoihin, joten uskoisin siten Dublinissa suorittamasi kurssin olevan pätevä myös Suomessa. Toki voit varmuudeksi kirjoittaa itsellesi, ja/tai CV:si ylös, mitä suorittamasi tutkinto sisältänyt, jolloin tuleva työnantajasi saa hieman laajemman käsityksen opintojesi sisällöstä. Uskon kuitenkin, että meikkitaiteilijantyössä on tärkeämpää tiedot ja taidot, kuin itse opiskelupaikka (tai sinun tapauksessasi sen rinnastettavuus Suomalaiseen tutkintoon). Portfoliosta on varmasti apua työnhaussa ja se kannattaa ehdottomasti mainita myös työtä hakiessa. Tällöin työnantaja pystyy saamaan käsityksen työnjäljestäsi portfolion kautta.
Mitä tulee Dublinissa hankkimaasi opiskelu- ja työkokemukseen, olen vahvasti sitä mieltä, että kansainvälinen kokemus on aina ainoastaan pelkkää plussaa työtä hakiessa. Ulkomailla asuminen, työskentely ja opiskelu on varmasti antanut sinulle paljon uusia ideoita ja vinkkejä, joita Suomessa opiskellessasi et olisi välttämättä edes saanut :)
Voit toki vielä tarkistaa sivuiltamme muutamista meikkikouluista heidän meikkitaitelijatutkintoon sisältyvät opinnot. Tässä esimerkiksi linkki Make-Up Artist -maskeerauskoulun sivuille. Sivun melko lopusta löydät heidän kursseilleen sisältyvät asiat. Lisäksi listaus kauneudenhoitoalan koulutuksista, joista voit myös useimmista lukea kurssien sisällöt.
Paljon tsemppiä muuttoon ja työnhakuun!