Ulkomaan opinnot

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Ulkomaan opinnot

Ammatillisesta koulusta vaihto-opiskelemaan Aasiaan
Moi! Mulla on sellainen tilanne, että olisin mahdollisesti aloittamassa lukion jälkeen leipuri-kondiittorin opinnot. Haaveenani on aina ollut lähteä joskus jonnekin päin Aasiaa (esim. koreaan tai japaniin) vaihtoon, mutta olen huolissani tästä haaveesta, sillä en ole kuullut, että kukaan ammattikoulusta lähtisi sinne. Tiedän, että ammattikoulusta on mahdollista lähteä kuitenkin vaihtoon, mutta pääasiassa taitaa olla vaan niitä Erasmus vaihtoja. Haluaisin todella Aasiaan vaihtoon, mutta en tietenkään lähde opiskelemaan yliopistoon vain sen takia, joten olen vähän nyt tämän suhteen toivoton.

Jos sinne Aasiaan onkin mahdollista päästä, niin saako sinnekin jonkinlaista apurahaa niin kuin Erasmus vaihtoon?

Kiitos, jos osaatte auttaa.
Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kannattaa ehdottomasti hyödyntää mahdollisuus vaihto-opiskeluun!

Sinulla on mahdollisuus saada apurahaa oppilaitokseltasi. Kohdemaa, vaihdon pituus ja kokonaiskustannukset vaikuttavat sen määrään. Seuraavaksi sinun tulisi olla yhteydessä koulusi opinto-ohjaajaan tai vastuuopettajaan ja kysyä, miten koulussanne kansainväliset opiskeluasiat hoidetaan. He myös varmasti osaavat neuvoa sinua apurahan kanssa.

Toivottavasti pääset opiskelemaan Aasiaan!

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi

Psykologian opiskelu ulkomailla
Moikka!

Haluaisin lähteä opiskelemaan psykologiaa ulkomaille. Mieluisimpia olisi Viro, Saksa, Irlanti ja Norja. Virossa ei ilmeisesti englanniksi opeteta psykaa. Näissä muissa ilmeisesti ehkä opetetaankin?

Miten noihin kouluihin hakeminen tapahtuu? Täytyykö jokaiseen maahan mennä paikan päälle tekemään koe? Pääseekö vaan todistuksella tai pääsykokeella? Ja paljonko halvimmillaan nämä voisivat maksaa? Onko kalliimpiin kouluihin helpompi päästä sisään?

Saksa olisi ehkä se ykkös lemppari tällä hetkellä, niin onko sinne vaikeampaa vai helpompaa päästä kuin esim. Etelä-Suomen yliopistoihin?

Vastaus

Heippa!

Kiitos viestistäsi.

Ulkomaille opiskelemaan lähteminen voi tuntua haastavalta, kun selvitettäviä asioita on niin paljon ja eri maissa haku- ja valintaprosessit ovat erilaisia. En valitettavasti osaa vastata kaikkeen kattavasti, mutta yritän kuitenkin auttaa!

Virossa ei tosiaan taida ainakaan tällä hetkellä olla tarjolla englanninkielisiä psykologian kandi- ja maisteriopintoja. 

Irlannissa tarjontaa on – psykologiaa voi opiskella ainakin Trinity College Dublinissa,  (University of Dublin) sekä National College of Irelandissa.

Norjassa näyttäisi olevan tarjolla ainakin maisteritason opintoja englanniksi Oslon yliopistossa.

Koska Saksa kiinnostaa sinua eniten, kysyin vinkkejä saksalaiselta kollegaltani. Hänen mukaansa lukukausimaksut ovat Saksassa maltillisia, usein n. 300–400 euroa, mutta kandiopintoja on harvoin englanniksi (maisteriopintoja on jonkin verran). Osaan oppilaitoksia voi hakea stipendejä.

Hän vinkkasi myös muutamasta yksityisestä yliopistosta, joka tarjoaa psykologian opintoja (kustannukset vaihtelevat, mutta veikkaan että opinnot maksavat vuodessa muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin):

En valitettavasti osaa sanoa oikein juuta tai jaata tuosta opiskelemaan pääsemisen vaikeudesta. Yksityisiin oppilaitoksiin on kuitenkin yleensä helpompi päästä (ne ovat toki maksullisia).

Vaikka se voikin tuntua työläältä, kannattaa myös laittaa viestiä sinua kiinnostavien oppilaitosten hakijapalveluihin ja kysyä hakemisesta Suomesta käsin.

Norjan opinnoista voit kysyä norjalaisilta kollegoiltani osoitteesta info@studentum.no

Vinkkaan vielä Blueberrystä, joka tarjoaa apua ulkomaille opiskelemaan lähteville (ja siitä kiinnostuneille). He auttavat sinua ruotsiksi tai englanniksi maksutta - saat heihin yhteyden meilitse info@blueberry.nu

Toivottavasti näistä vinkeistä olisi sinulle apua! 

Aurinkoisin terveisin

Emma, studentum.fi

Kandin jälkeen eri alan maisteriohjelmaan
Hei!

Olen nyt viittä vaille kandi, mutta ala ei tunnu yhtään omalta. Suomessa on mahdollista hakea maisterinkoulutukseen eri alalle kuin mitä kandi on. Onko tätä mahdollisuutta myös muissa EU-maissa, esim Ruotsi, Saksa, Alankomaat? Puhun ruotsia, espanjaa ja englantia niin hyvin, että pystyn opiskelemaan näillä kielillä, jos se vaikuttaa vastaukseen.

Haluaisin opiskella kauppatieteitä, olen muutamista suomalaisista yliopistoista kysellyt paljonko ottavat maisterivaiheeseen, ja korkein sisäänpääsyprosentti on ollut 1.4%. Ulkomaiseen yliopistoon voisi olla helpompi päästä sisään, vai onko nykyinen kandi täysin arvoton ja ei auta muu kuin aloittaa kokonaan alusta?
Vastaus

Hei.

Kiitos viestistäsi.

Maisterikoulutuksissa on eroja eri alojen suhteen, sekä maiden välillä, joten kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä suoraan kiinnostaviin yliopistoihin ja kysyä heiltä mahdolliuuksista hakea kyseisiin maisterikoulutuksiin. 

Ole myös yhteydessä yliopistosi opinto-ohjaajaan tai vastaavan kanssa ja keskustele mahdollisuuksistasi hakea ulkomaisten tai kotimaisten yliopistojen maisteriohjelmiin.

Kannattaa tutustua myös educations.com -sivustoon, sieltä löytyy kattavasti eri ulkomaisia yliopistoja ja heidän tarjontaansa.

Ystävällisin terveisin,

Hugo / Studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 55 tuloksesta
1
2
3
4
...
19

Mainokset