Alankomaihin opiskelemaan psykologian kandidaatiksi

11 helmi 2015
KYSYMYS
Hei!

Olen ajatellut hakea Alankomaihin englanninkieliseen psykologian kandidaatin tutkintoon ja minulla olisi kaksi kysymystä.

1. Suomessa saa hakea rajattuun määrään hakokohteita. Hain myös Skotlantiin, mikä ei vie hakukohteistani yhtäkään, vaan sinne on omat rajoituksensa. Kai tämä koskee myös Alankomaita ja muita ulkomaisia kouluja?

2. Yliopistolta kerrottiin, että vain yksi kymmenestä tulee valituksi maisterin tutkintoon, joka siis edellytetään laillistettuna psykologina toimimiseen. Vaikeuttaako se, että olen opiskellut kandiksi Alankomaissa, pääsyäni Suomen maisterintutkintoon? Pääsevätkö Suomessa lähes kaikki maisterin koulutusohjelmaan? Täällähän melkein kaikki alat vaativat maisterin paperit, jotta olet ns. ammattitaitoinen.

Paljon kiitoksia avusta! Toivottavasti ehditte vastata ennen Alankomaidem hakuajan päättymistä.

Ystävällisin terveisin
Emma Turunen

Vastaus

11 helmi 2015

Hei Emma,

Kiitos kysymyksestäsi! Ulkomaisilla kouluilla tosiaan on omat käytäntönsä ja rajoituksensa haun suhteen, joten ulkomaille hakeminen ei vie sinulta yhtään suomen yhteishaun hakukohteista.

Suomessa eri yliopistoilla on omat valintakokeensa maisteriohjelmiin hakeville. Esimerkiksi Jyväskylän yliopistossa valitaan vuoden 2015 yhteishaussa valintakokeen perusteella toiseen vaiheeseen, soveltuvuuskokeeseen, enintään 20  opiskelijaa, ja soveltuvuuskokeista valitaan enintään 12 opiskelijaksi.

Maisteriohjelmaan hakiessasi voit joutua suorittamaan mahdollisia täydentäviä opintoja. Esimerkiksi Jyväskylän yliopistoon hakevien, ulkomailla kandidaatin tutkinnon suorittaneiden on suoritettava akateeminen ruotsi, jos heillä on suomessa hankittu korkekoulukelpoisuus. Voit katsoa tarkempia tietoja sinua kiinnostavan yliopiston sivuilta.

Onnea opiskelupaikan etsintään!

Terveisin,
Saara
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.