Todistuskopioiden lähettäminen Hollantiin yliopistoon

03 heinä 2018
KYSYMYS
Hei,

hain opiskelemaan Hollantiin Leidenin yilopistoon pskologian kandia ja pääsin sisään sillä ehdolla, että lähetän sinne todistukseni postin kautta. Lähetin todistukseni ja käännökset niistä, ja papereissa oli apostillen merkit, mutta yliopisto ei hyväksynyt näitä, koska todistukset olisi pitänyt lähettää lukion kautta ja kirjekuoren pitäisi olla sinetöity. Kysyisin, että tekeekö lukiot Suomessa tälläistä? Että onko edes mahdollista saada lukio lähettämään todistukset puolestani?

Vastaus

03 heinä 2018

Hei,

kiitos kysymyksestä ja onnea opiskelupaikasta!

En tietysti tiedä, missä olet kopiot todistuksistasi teettänyt, mutta et voi itse kopioida todistustasi ja lähettää sitä yliopistolle. Voit pyytää kopion omalta koulultasi tai käyttää kopiointipalvelua. He ottavat todistuksesta kopion ja laittavat siihen virallisen leiman. 

Suomessa julkinen notaari huolehtii todistusjäljennösten, ansioluetteloiden ja allekirjoitusten oikeaksi todistamisesta. Jos kohdemaan viranomaiset vaativat apostille-todistuksen, sen voi hankkia notaarilta, kuten olet varmaan tehnytkin. 

Leidenin yliopiston FAQ -osiossa sanotaan näin:

"A ‘certified copy’ is a copy of an academic record which has been affixed with an original stamp/seal by the issuing institution, thus proving that it is a genuine copy of an original document issued by that institution.

Always refer to your ‘Admission Statement’ – sent to you by the faculty - for information on which academic records (certified copies) must be sent to the Admissions Office and the exact certification requirements.

If the certified copy is not in Dutch, English, French or German it must be accompanied by an official translation, drawn up by a sworn translator and bearing the original stamp and professional details of the translator."

Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä Leidenin yliopistoon varmistaaksesi vielä asian. Sitten voit kysyä asiaa lukioltasi. Myös maistraatista voi kysyä neuvoa. Asia varmasti selviää.

Lisätietoja voit kysyä myös:

Toivottavasti todistusasia selviää pikaisesti!

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.