Haku ulkomaisiin yliopistoihin

20 touko 2015
KYSYMYS
Luin, että esimerkiksi Greenwichin yliopistoon olisi helpompi päästä opiskelemaan kuin vastaavasti Suomessa? Mistä tämä johtuu? Minkälainen kielitaito täytyy olla, jotta pärjää opiskelussa ulkomailla (esimerkiksi mitä numeroita lukion kielten kursseista)?

Vastaus

20 touko 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Greenwichin yliopistoon voi siinä mielessä olla helpompi päästä opiskelemaan, että Iso-Britanniassa ei yleensä järjestetä sisäänpääsykokeita kuten suomessa. Opiskelijat valitaan usein yiloppilastodistuksen, suosituksien ja avoimen hakemuksen perusteella. Se, mitä kaikkea hakijoilta vaaditaan riippuu tietysti opiskelualasta.

Useisiin ulkomaisiin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin vaaditaan osoitusta riittävästä kielitaidosta. Tällainen voi olla esimerkiksi IELTS-testi, tai jokin vastaava. Testin voi suorittaa omatoimisesti esimerkiksi FINNBRIT-järjestön kautta. Jos haet koulupaikkaa jonkin tahon avulla (Greenwichiin voi hakea esimerkiksi HeiHei! Travelin kautta), auttavat he usein testien varaamisessa. Oppilauitokset ovat yleensä määritelleet IELTS-testin minimipisterajan, jolla oppilaitokseen voi hakea. Greenwichissa pisteraja on alasta riippuen joko vähintään 6.0 tai 6.5 IELTS-testistä. 

Onnea opiskelupaikan hakuun!

Terveisin,
Saara
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.