Public Sector Innovation and e-Governance (MSc) | päiväopinnot
-
Itsenäiset maisteriohjelmat
-
Tallinna
Technology Governance and Sustainability (MA)
-
Itsenäiset maisteriohjelmat
-
Tallinna
Sosiologian opiskelu ulkomailla -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:
Sosiologia kuuluu hallinnollisesti yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen sosiologian yksikköön. Sosiologian kiinnostuksen kohteita ovat muun muassa yhteiskunnan rakenne ja sen muutos, instituutiot ja yhteisöt sekä sosiaaliset verkostot. Sosiologia tuo usein esiin myös yhteiskunnan epäkohtia ja hallitsevista käsityksistä poikkeavia tulkintoja sosiaalisille ilmiöille.
Muun muassa kansalaisyhteiskunnan tutkimus, sosiaaligerontologia, talouden sosiologia ja ympäristösosiologia kuuluvat sosiologian mahdollisiin suuntautumisvaihtoehtoihin. Sosiologian opinnoissa voit perehtyä myös esimerkiksi perhesosiologiaan tai kaupunkisosiologiaan. Väestötieteessä keskitytään ennen kaikkea suuriin väestöprosesseihin, kuten syntyvyyteen, muuttoliikkeeseen ja kuolleisuuteen.
Opiskele sosiologiaa ulkomailla
Jos olet kiinnostunut suorittamaan koko sosiologian koulutuksen ulkomailla, kannattaa sinun ottaa yhteyttä suoraan haluamaasi oppilaitokseen saadaksesi kaikki tarvittavat tiedot. Sosiologiaa voit opiskella myös lukemattomissa yliopistoissa ulkomailla. Suomessa KILROY Education välittää sosiologian opiskelijoita ulkomaisiin yliopistoihin ympäri maailmaa.
Sosiologia työelämässä
Tavoitteena on, että sosiologian opiskelijat valmistuvat oman alansa asiantuntijoiksi, jotka pystyvät itsenäisesti hankkimaan ja erittelemään tietoa yhteiskunnan ilmiöistä sekä muokkaamaan ja käyttämään sitä hyväksi eri tehtävissä. Sosiologeiksi valmistuneet ovat viime vuosina sijoittuneet työelämään hyvin. Perinteisesti sosiologit toimivat esimerkiksi yliopistoissa opetus- ja tutkimustehtävissä tai tutkijoina ja suunnittelijoina valtion ja kuntien tutkimuslaitoksissa. Julkinen hallinto ja sen projektit ovat edelleen tärkeä työllistäjä, mutta viime aikoina on ollut havaittavissa myös sosiologien työkentän ja ammattikirjon laajentumista. Sosiologeja työskentelee nykyään lisäksi esimerkiksi tiedotuksen, tiedonvälityksen, markkinoinnin ja henkilöstöhallinnon tehtävissä.