Ulkomailla suoritettu lääkärin tutkinto

13 syys 2012
KYSYMYS
Hei!
Olen jo pitkään haaveillut lääkäriksi opiskelusta. Tilanteeni kuitenkin pakottamassa minut muuttamaan Italiaan. Olisinkin nyt kysynyt miten Italiassa suoritettuun lääkärintutkintoon suhtaudutaan Suomessa? Pystyykö sillä toimiman täällä lääkärinä ja voiko jatkokoulutuksen hankkia suomesta jos haluaa erikoistua esim. psykiatriaan? Jos ette pysty/ehdi vastaamaan olisin kiitollinen myös vinkeistä mistä saisin lisätietoa aiheesta :)

Vastaus

17 syys 2012

Hei,

kiitos, kun otat yhteyttä Studentumiin.

Valvira myöntää hakemuksesta oikeuden harjoittaa terveydenhuollon ammattia Suomessa sekä Suomessa että ulkomailla koulutetuille terveydenhuollon ammattihenkilöille:

"Valvira myöntää hakemuksesta oikeuden toimia laillistettuna lääkärinä Suomessa EU/ETA-valtion kansalaiselle, joka on suorittanut lääkärintutkinnon EU/ETA –maiden ulkopuolella ja jolla on lääkärin tehtävän edellyttämä asetuksella säädetty pätevyys. Laillistuksen saamiseksi vaaditaan, että hakija on suorittanut Valviran mahdollisesti määräämät lisäopinnot ja kuulustelun siten, että hänen pätevyytensä vastaa Suomessa suoritettua lääkärin koulutusta."

Lisätietoa: http://www.valvira.fi/luvat/ammattioikeudet/hakemusohjeet/eu_eta_maiden_ulkopuolella_koulutetut/laakarit

Onnea lääkärin opintoihisi Italiassa!

Toivottelee,

Studentum.fiTilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.