Hakeminen Ruotsin lääketieteelliseen

09 huhti 2022
KYSYMYS
Hei! Olen pohtinut Ruotsiin lääketieteelliseen hakemista. Muuten prosessi vaikuttaa selkeältä, mutta onko niin, että esimerkiksi keskipitkän ruotsin laudatur ei enää riitä osoitukseksi kielitaidosta? Ymmärsin, että eräs vaihtoehto kielitaidon osoittamiseen olisi 8 kurssia A-ruotsia lukiossa, joten olisiko näitä mahdollista suorittaa iltalukiossa kelpoisuuden saavuttamiseksi? Entä olisiko mahdollista mennä kirjoittamaan pitkän ruotsin yo-koe, jos on opiskellut vain keskipitkän ruotsin lukiokurssit? Entä onko kielitaidon osoittamiseen mitään muita vaihtoehtoja? Kiitos jo etukäteen!

Vastaus

08 huhti 2022

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Syksyllä 2016 tai myöhemmin lukion aloittaneilta vaaditaan käytännössä ruotsin äidinkielen tai pitkän ruotsin kokeen suorittamista ylioppilaskirjoituksissa. Vaihtoehtoisesti hakijan on suoritettava kahdeksan A-ruotsin lukiokurssia. Arvosanan tulee olla hyväksytty. Jos olet käynyt lukion ruotsiksi, ruotsin kielen yleinen kelpoisuusvaatimus täyttyy automaattisesti. Ruotsin kielen taidon voi osoittaa myös TISUS-kokeella (Test i svenska för universitets- och högskolestudier). 

Suosittelisin sinua kuitenkin vielä ottamaan suoraan yhteyttä sen yliopiston hakutoimimistoon, joka sinua kiinnostaa ja kysymään heiltä tarkemmat kielivaatimukset.

Lisätietoa Ruotsissa opiskelusta voit lukea täältä.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.