Ruotsissa opiskelu

21 tammi 2016
KYSYMYS
Hei olen ajatellut lähteä ruotsiin opiskelemaan, en kuitenkaan ymmärtänyt panostaa myös lukion kurssien arvosanoihin, joten tilanteeni näyttää vähän huonolta. Olen yrittänyt etsiä useilta eri nettisivuilta tietoa siitä, että kuinka paljon pisteitä yo-papereilla saa? Osaisitteko kertoa siitä enemmän? Tämän lisäksi mietin, että onko mahdollista lähteä ruotsiin avoimeen ja saada siitä lisäpisteitä hakuun? Olen miettinyt opiskelua sekä englanniksi, että ruotsiksi, siksi mietinkin että onko international -linjoille sama hakumenetelmä/pisteytysprosentti kun ruotsinkielisille?

Vastaus

01 helmi 2016

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Löydät lisätietoa pääsyvaatimuksista esimerkiksi seuraavalta sivulta:

Hakeminen korkea-asteen koulutukseen Ruotsissa

Sivustolta löydät esim. linkkejä siihen kuinka pistemäärä lasketaan. Nämä ovat ruotsin kielellä, mutta uskon että selviydyt tiedon ymmärtämisestä paremmin kuin minä itse :)

Avoimesta koulutuksesta Ruotsissa en valittavasti löytänyt tietoa, mutta uskoisin, että ainakin avoimessa suoritettuja kursseja on mahdollista saada hyväksiluetuksi opiskelupaikkaan. Tämän voit tottakai varmistaa suoraan oppilaitoksesta, josta olet kiinostunut.

Ruotsissa suurin osa hakijoista hakee opiskelupaikkaa todistusarvosanojen perusteella (betygsurval). Suomalaishakijat hakevat opiskelupaikkoja samoissa kiintiöissä ruotsalaisten kanssa. Tässä mielessä hakuprosessi taitaa olla samanlainen sekä ruotsinkieliseen että englanninkieliseen linjaan. Englanninkielisessä linjassa vaaditaan kuitenkin tiettyä englanninkielen taitotasoa.

Toivottavasti tästä oli apua!

Ystävällisin terveisin,
Anssi, Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.