Lyhyemmät kurssit ja opinnot Yhdysvalloissa

14 tammi 2016
KYSYMYS
Hei,
Olen yli 40 vuotias ja olen suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulun liiketalouessa ja yrittäjyydessä. Olen mahdollisesti muuttamassa vuoden kuluttua Amerikkaan 1 - 2 vuodeksi. Mitä mahdollisuuksia aikuisilla on opiskella? Onko avointa yliopistoa? Olisin kiinnostunut opiskelemaan esim. englantia, markkinointia ja myyntiä. Mitä opinnot maksavat?

Vastaus

14 tammi 2016

Hei,

Koska et tarkentanut, mihin päin Amerikkaa olet mahdollisesti muuttamassa, on vaikea antaa tarkkaa vastausta kysymyksiisi. Mikäli olet suuntaamassa Yhdysvaltoihin, lyhyempien kurssien ja opintojaksojen käytännöt ja hinnat vaihtelevat suuresti. Tarjonta Yhdysvalloissa on myös suuri: täältä näet erilaisia lyhytaikaisia koulutuksia tarjoavia yliopistoja.

Voit myös lähteä liikkeelle siitä, että otat selvää missä yliopistoissa ylipäänsä opetetaan mainitsemiasi aineita: markkinointia, myyntiä ja englantia. Tämän jälkeen kannattaa tiedustella suoraan oppilaitoksilta tai selvitellä heidän nettisivuiltaan, löytyykö heillä vastaavaa tarjontaa myös lyhyempinä kursseina tai ihmisille, jotka eivät ole tutkinto-opiskelijoita (eli eivät voi osallistua normaaliin vaihto-opiskelujaksoon). Ainakin Thomas Universityssä Georgiassa on tarjolla markkinointiin ja myyntiin liittyviä kandidaatintutkintoja, joten esimerkiksi sieltä voi lähteä liikkeelle tiedustelemalla lyhyempien opintojen mahdollisuuksia.

Myös täältä löytyy hyödyllistä tietoa lyhytaikaisista opinnoista USA:ssa. Tsemppiä oikeiden kurssien löytämiseen!

Terkuin,
Emilia

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.