Opiskelu Ruotsissa

15 syys 2015
KYSYMYS
Hei! Olisin kiinnostunut eläintenhoidosta ja valokuvauksesta. Onko kumpaakaan mahdollisuus opiskella ruotsissa ja millä kielellä? (Esim. Tukholmassa)
olen käynyt lukion, joten minkälaisia pääsyvaatimuksia kouluihin mahdollisesti on? Pääsykokeita, vai ovatko ne maksullisia kouluja?
Ja milloin koulutuksiin voisi hakea?
Ystävällisin terveisin, w :)

Vastaus

15 syys 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Meidän sivuilla ei ole yhtään koulutusohjelmaa Ruotsissa haluamallasi aloilla, joten en osaa antaa tarkkaa vastausta.

Lukiokoulutuksella ja ylioppilastutkinnolla kyllä varmasti pääsee ruotsalaisiin yliopistoihin opiskelemaan, mutta pääsyvaatimukset vaihtelevat koulutusohjelmista ja kouluista riippuen.

Ilmoittautuminen ja haku lähes kaikkiin koulutusohjelmiin ja kursseihin tapahtuu Ruotsin yhteishaussa, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa: keväisin ja syksyisin. Tarkat hakuajat kannattaa tarkistaa oppilaitoskohtaisesti. Sähköinen hakulomake täytetään osoitteessa www. antagning.se ja lista kaikista yliopistosta ja korkeakouluista löytyy muun muassa osoitteesta www.studera.nu.  

Ruotsissa opiskelu on ilmaista kaikille EU-alueen sisäpuolelta tuleville opiskelijoille.

Oppilaitoksia ja koulutusohjelmia on siis tarjolla hyvin monipuolisesti ja kannattaa varata aikaa, jotta löydät juuri etsimäsi valokuvaukseen tai eläintenhoitoon liittyvän koulutuksen. Hyvää ja monipuolista tietoa opiskelumahdollisuuksista, kouluista ja koulutuksista löydät osoitteesta www.studentum.se.

Suosittelen tutustumaan vielä sivustomme maaoppaaseen Ruotsissa opiskelemisesta, josta löydät varmasti sinulle hyödyllistä tietoa Ruotsissa opiskelemisesta. 

Onnea hakuprosessiin!

Terkuin,
Emilia
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.