Yliopistoon Englantiin

20 touko 2015
KYSYMYS
Hei! Valmistun lukiosta ensi keväänä ja olen miettinyt opiskelua Englannissa. Tahtoisin luokanopettajaksi ja jos ymmärsin oikein niin Greenwich University on ainoa Iso-Britannian yliopisto, jossa sitä voi opiskella. Onko sinne helpompi päästä opiskelemaan pedagogiikkaa ja kasvatustieteitä kuin vastaavasti Suomessa? Mitä asioita hakiessa otetaan huomioon (esimerkiksi ylioppilaskirjoitukset, lukion kuirssien numeroiden keskiarvo, pääsykoe)? Entä jos aloittaisin Suomen yliopistossa opiskelun niin missä vaiheessa voisin lähteä vaihtoon ja kuinka kauaksi aikaa? Mitä kustannuksia kummassakin vaihtoehdossa pitää ottaa huomioon? Kiitos vastauksista ja hyvästä sivustostanne! :)

Vastaus

20 touko 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Greenwichi Universityyn voi siinä mielessä olla helpompi päästä opiskelemaan kasvatustieteitä kuin suomeen, että Iso-Britanniassa ei yleensä järjestetä sisäänpääsykokeita kuten suomessa. Opiskelijat valitaan ylioppilastodistuksen, suositusten ja avoimen hakemuksen perusteella. Ylioppilastodistuksen olisi hyvä olla keskimäärin noin C:n luokkaa, mutta alempia arvosanoja voi kompensoida hakemuksen muilla osilla. Greenwichiin hakijoilta vaaditaan lisäksi IELTS-kielitestin suorittamista. Testistä tulee alasta riippuen saada vähintään 6.0 tai 6.5 pistettä.

Kansainväliset opiskelijat voivat hakea Greenwichiin joko itsenäisesti, jolloin hakulomakkeet ja tarkemmat ohjeet hakua varten löytyvät oppilaitoksen kotisivuilta. Voit myös hakea esimerkiksi HeiHei! Travelin kautta. Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä HeiHei! Traveliin ja kysymään hakemisesta tarkemmin. Löydät HeiHei! Travelin yhteydenottopyyntölomakkeen täältä.

Ulkomailla opiskelun kustannuksista ja rahoituksesta voit lukea tarkemmin täältä.

Suomalaisista yliopistoista voi yleensä lähteä vaihtoon, kun on yksi vuosi suoritettuja opintoja takana. Vaihtoon lähdetään yleensä 3–12 kuukaudeksi vaihto-ohjelmasta ja yliopistosta riippuen. Vaihtoon lähtijän kannattaa tietysti huomioida kohdemaan hintataso. Useimmissa vaihto-ohjelmissa opiskelijoille maksetaan jonkin verran apurahaa, esimerkiksi lukuvuonna 2014–2015 Erasmus apurahan suuruus Iso-Britanniaan on ollut 300€ / kk. Lisäksi vaihto-opiskeluun saa saman kelan opintotuen ja asumislisän kuin suomessa opiskellessa.

Onnea hakuun ja opintoihisi!

Koulutusterveisin,
Saara
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.