Suodata
Sähköasentaja / Automaatioasentaja
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-2 koulutusta 2 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-2 koulutusta 2 tuloksesta
Mainokset

Sähkö / Energia / Opiskele ulkomailla -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Sähkö on osa suomalaista arkipäivää. Sähkö pitää koneet ja laitteet toiminnassa, sähkö valaisee, nostaa, poraa, sahaa ja lämmittää. Energia-ala on laaja ja yhteiskunnallisesti merkittävä toimiala, joka työllistää nyt ja tulevaisuudessa tuhansia suomalaisia.

Sähköasentajan koulutus ja ammatti

Sähköasentajaksi voi kouluttautua suorittamalla toisen asteen ammatillisen sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon. Opinnot kestävät pääsääntöisesti kolme vuotta.

Sähköasentajan työhön kuuluu erilaisista sähköasennustöistä sekä alan huolto- ja korjaustöistä huolehtiminen. Sähköasentajien työtehtäviä ovat erilaiset asennus-, huolto- ja korjaustyöt rakennusten sähköasennuksia tekevissä urakointiliikkeissä, sähkön tuotanto- ja jakelulaitoksissa sekä teollisuuslaitoksissa.

Sähkö- ja energia-alan koulutukset ulkomailla

Asennusten lisäksi sähköasentaja lukee sähköpiirustuksia ja asennusohjeita sekä laatii asennustarvikeluetteloita ja aikakaavioita.

Sähköinsinöörin koulutus ja ammatti

Insinööriksi voi kouluttautua suorittamalla sähkötekniikan tai energiatekniikan ammattikorkeakoulututkinnon. Opinnot kestävät pääsääntöisesti neljä vuotta.

Sähköinsinööri voi työskennellä esimerkiksi energiahuollossa, sähkölaitteita ja niiden osia valmistavassa teollisuudessa tai talotekniikan parissa. Sähköinsinöörillä tulee olla teknistä osaamista, esimiesosaamista, ongelmanratkaisutaitoja, valmiutta tiimityöskentelyyn sekä asiakaspalveluhenkisyyttä.

Sähkö- ja energia-alan opiskelu ulkomailla

Monet haluavat opiskella sähkö- ja energia-alaa ulkomailla, ja siihen onkin useita vaihtoehtoja ympäri maailmaa. Yliopistotasolla sähkö- ja energia-alan koulutusta tarjoaa esimerkiksi:

  • Tallinnan teknillinen yliopisto: Master of Environmental Management and Cleaner Production -koulutusohjelma tarjoaa monitieteellisiä ratkaisuja muun muassa vedenhallintajärjestelmien, jäteveden, kiinteän jätteen ja saasteiden käsittelyyn.