Näyttää 1-11 koulutusta 11 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-11 koulutusta 11 tuloksesta

Arkkitehtuurin opiskelu ulkomailla -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Arkkitehtuuri eli rakennustaide on rakennusten sekä niihin liittyvien laajempien kokonaisuuksien suunnittelua esteettisestä näkökulmasta. Pienimuotoisimmillaan arkkitehtuuri voi olla ovenkahvan yksityiskohdan muotoilemista, kun taas toinen arkkitehtuurin ääripää voi käsittää kokonaisen maiseman tai kaupungin suunnittelun.

Arkkitehtuuri, toisin kuin useat muut taiteenlajit, on vahvasti kytköksissä käytännöllisyyteen, jonka tulee yhdistyä visuaalisuuden kanssa toimivan ratkaisun aikaansaamiseksi. Arkkitehtuuri on myös aina ilmentänyt aikakautensa tyyli-ihanteita, minkä lisäksi kulloinkin suosiossa tai parhaiten saatavilla olleet materiaalit ovat ohjanneet sen muotokieltä. Vastaavasti arkkitehtuuri on luonut tietynlaisen ilmeen infrastruktuuriin.

Arkkitehtiopinnot ulkomailla

Monet ulkomaiset oppilaitokset tarjoavat arkkitehtikoulutusta. Kilroy educationin kautta voit lähteä suorittamaan arkkitehtiopintoja Iso-Britanniaan, Australiaan tai Uuteen-Seelantiin. Virossa arkkitehtikoulutusta järjetävät Viron taideakatemia sekä Estonian University of Life Sciences.

ArkkitehtikoulutusMiten arkkitehti työskentelee?

Arkkitehdin työssä kohtaavat taide, humanistiset tieteet ja tekniikka. Arkkitehdit suunnittelevat uusia rakennuksia sekä vanhojen rakennusten peruskorjauksia ja restaurointeja. Työ voi myös sisältää esimerkiksi yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelua. Osa arkkitehdeistä työskentelee sisustus- tai kalustesuunnittelijoina, minkä lisäksi arkkitehdit voivat työskennellä hallinnossa, tutkimuksessa ja opetuksessa.

Arkkitehti ratkoo työssään toimintojen sijoittamisen ongelmia ja antaa luovan, esteettisen panoksensa ympäristön suunnitteluun. Asuntojen, julkisten rakennusten ja rakennetun ympäristön tilojen on oltava toimivia, kestäviä ja kauniita. Arkkitehdin on työssään kyettävä visualisoimaan tekniset ratkaisut.

Arkkitehdiksi valmistuvan mahdollisia työpaikkoja ovat yksityiset arkkitehtitoimistot, kunnat ja kuntayhtymät, ympäristöministeriö sekä yliopistot ja korkeakoulut. Lisäksi noin 45 % arkkitehdeista toimii itsenäisinä yrittäjinä.

Onnea opintoihisi!

Vertaile koulutuksia