Psykologian opiskelu Ruotsissa

14 elo 2023
KYSYMYS
Hei!

Kysyisin, onko Ruotsin yliopistoissa todistusvalinnan suhteen ensikertalaiskiintiöt, kuten Suomessa? Tahtoisin opiskelemaan psykologiaa. Suomessa tämä tarkoittaa osaltani sitä, että ainoa vaihtoehto on pääsykoe, koska olen jo ottanut korkeakoulupaikan vastaan ja menettänyt täten ensikertalaisuuteni.

Jos kuitenkin hakisin opiskelemaan Ruotsiin, olisiko minun mahdollista korottaa ylioppilastodistukseni sekä lukion päättötodistukseni arvosanoja, ja tulla näiden uusien arvosanojen mukaisesti huomioiduksi todistusvalinnassa?

Vastaus

14 elo 2023

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Käsittääkseni Ruotsissa ei ole käytössä tuota ensikertalaisuuskiintiötä. Melkeinpä kuitenkin suosittelisin ottamaan yhteyttä sinua kiinnostavien ruotsalaisten yliopistojen hakupalveluihin, jotta saat varmasti ajantasaisen tiedon. Hakeahan voit joka tapauksessa. Apua voit kysyä myös ruotsalaisilta kollegoiltani sähköpostitse info@studentum.se.

Oletko muuten harkinnut psykologian linjaa kansanopistossa? Valmistavan linjan opinnot auttavat valmistautumaan valintakokeeseen. :)

Tsemppiä hakuun!

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.