Yliopistojen lukuvuosimaksut ulkomailla

18 tammi 2019
KYSYMYS
Hei, olen kiinnostunut oikeustieteiden opiskelusta ulkomailla. Eurooppa olisi realistisin, ehkä Iso-Britannia tai Espanja. Ymmärrän että hinnat vaihtelevat paljon, mietin vaan että onko teillä antaa osviittaa siitä kuinka paljon yliopistot maksavat ja kuinka suuri osa maksuista on mahdollista saada tukena. Olen suomalainen, asunut aina suomessa ja perhe asuu suomessa, joten perhesiteet suomeen on. Olen etsinyt tietoa ja lukenut kelan sivuilta opintotuista, mutta en silti oikein tiedä kuinka paljon ne konkreettisesti kattaa opiskelumaksuista yliopistossa?

Vastaus

18 tammi 2019

Hei,

Kiitos viestistäsi. Yliopistojen lukuvuosimaksut tosiaan vaihtelevat suurestikin,  sadoista useisiin tuhansiin kuukaudessa. Hinnoissa on eroja eri maiden ja yliopistojen kesken, joten en valitettavasti osaa antaa sen tarkempaa arviota. Usein julkiset yliopistot ovat kuitenkin hieman edullisempia kuin yksityiset yliopistot.

Kela myöntää ulkomailla opiskeluun korotettua opintotukea, asumislisää sekä opintolainaa, josta voit lukea lisää täältä. Erillistä tukea lukuvuosimaksujen ja matkakulujen kattamiseen ei Kelalla ole. Joissain tapauksissa Opetushallitus myöntää apurahaa ulkomailla opiskeluun, mutta tämä kuitenkin merkitsee Euroopan ulkopuolella olevia maita. Myös ulkomaisilla korkeakouluilla saattaa olla omia apurahoja opiskelijoilleen ja kannattaa tarkistaa kohdemaasi suurlähetystöstä, tarjoaako opiskeluvaltiosi apurahaohjelmia ulkomaisille opiskelijoille. 

Toivottavasti tästä oli apua ja onnea opintoihisi!

Terveisin,

Aurea, Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.