eläinlääketieteiden opiskelu ulkomailla

30 tammi 2017
KYSYMYS
Hei!

Haluaisin tietää eläinlääketieteen opiskelusta ulkomailla. Eniten kiinnostaisi Sveitsi, sillä olen siellä aikoinaan asunut ja käynyt peruskoulua 5 vuotta. Olen suorittanut virallisen kielidiplomin saksan kielestä, joten kieli ei olisi ongelma. Kaksoiskansalaisuutta minulla ei ole. Toinen vaihtoehto olisi esimerkiksi britit/skontlanti. Millaiset lukukausimaksut näissä maissa on? Kuinka helppoa on päästä kouluun sisään?

Vastaus

13 helmi 2017

Hei Emmi,

Ja kiitos kysymyksitäsi! Medän sivustoiltamme voit löytää tietoa eläilääketieteen opiskelusta ulkomailla esimerkiksi Puolan VarsovassaEspanjan Valvenciassa sekä Unkarin Budapestissa. Voit kysyä ulkomailla opiskelusta vielä lisätietoja koulutustenjärjestäjiltä sivuilla olevien yhteydenottolomakkeiden kautta.

Yliopistojen lukukausimaksut ja muut kulut ovat aina melko yksilöllisiä ja niissä voi olla suuriakin eroja jopa maiden sisällä. Edellämainituissakin yliopistoissa kustannukset vaihtelevat roimasti. Varsovassa koko tutkinnon hinta on noin 7600€ kun taas Espanjassa yksi lukuvuosi maksaa 11 360€. Euroopan sisällä sinulla on ymmärtääkseni suhteellisen vapaa liikkuvuus, kunhan olet jonkin EU-maan kansalainen, kaksoiskansalaisuuksia ei siis vaadita. 

Valitettavasti en osaa kertoa sinulle enempää eläinlääketieteiden opiskelusta juuri Sveitsissä, mutta toivottavasti pääset tätä kautta ainakin alkuun ulkomaisen koulutuksesi löytämisessä!

Terveisin,

Henni /Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.