Hammaslääketieteen opinnot Riikassa

02 helmi 2015
KYSYMYS
Hei! Jos aikoo hakea Riikaan hammaslääketieteelliseen tiedekuntaan, mitkä ovat valinta perusteet? Ja onko tehtävä kielitesti?

Vastaus

02 helmi 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Riikan englanninkieliseen hammaslääkärikoulutukseen sisäänpääsyn vaatimuksena on lukion päättötodistus ja ylioppilastodistus. Lisäksi sinun tulee olla suorittanut vähintään 3 kurssia kemiaa tai biologiaa, sekä 3 kurssia fysiikkaa tai matematiikkaa. Eduksi katsotaan, jos olet suorittanut sekä kemian, että biologian kursseja.

Hakijoiden (kaikkien paitsi äidinkielenään englantia puhuvien) tulee myös osoittaa englannin kielitaito toimittamalla oppilaitokselle haun yhteydessä kielitaitotodistus. Todistus voi olla esimerkiksi jokin seuraavista kielitesteistä (suluissa testin alin hyväksytty pistemäärä): IELTS (6.0), TOEFL iBT (8.0), TOEFL CBT (213), TOEFL PBT (550), GCSE (C level), Cambridge First Certificate in English (Grade B), tai Cambridge Certificate in Advanced English (Grade C). Vaihtoehtoisesti voit myös toimittaa esimerkiksi toisen asteen koulun päättötodistuksen englannin kielen arvosanan, jolloin arvosanan tulee olla hyvä tai erinomainen.

Voit hakea Riikaan opiskelemaan hammaslääketiedettä esimerkiksi Sonans Interstudiesin kautta. Lisää tietoa Sonans Interstudiesistä löydät täältä. Voit myös olla yhteydessä Sonans Interstudiesiin täyttämällä linkin takaa löytyvän yhteydenottopyyntölomakkeen.

Onnea hakuprosessiin!

Terveisin,
Saara
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.