Mistä rahoitus ulkomailla opiskeluun?

25 touko 2014
KYSYMYS
Hei,

Tarvisin tietoa miten rahoittaa opinnot ulkomailla. Olen opiskellut 2 vuotta kauppatieteitä ja haluaisin suorittaa loppututkintoni tai vähintään maisteriopinnot ulkomailla. Kuitenkin esimerkiksi Hollannissa pelkkä maisterin tutkinto maksaa vuodessa 15 000 euroa. Voiko tällaiseen saada Suomesta rahoitusta?
Kuulin tanskalaiselta ystävältäni siellä olevan yleistä, että kotiyliopisto lähettää oppilaan suorittamaan maisteriopinnot ulkomailla ja rahoitus hoituu kokonaan yliopiston kautta, mutta meillä ei taida olla Suomessa tätä käytäntöä? Mitä sitten?

Vastaus

26 touko 2014

Hei!

Usein yliopistoissa ulkomailla tosiaan lukukausimaksut ovat suuret. KELA:sta voit saada ulkomaille opintotukea + asumislisää sekä korotettua opintolainaa. Usein ulkomailla tuohon lukukausimaksuun kuuluu myös muitakin etuuksia kuin koulutus. Tällaisia etuuksia saattavat olla esimerkiksi asuminen ja ruokailut. Toki, tämä vaihtelee yliopistokohtaisesti, joten suosittelen olemaan yhteydessä siihen yliopistoon, minne haluaisit hakea opiskelemaan.

Kannattaa ottaa selvää myös yksityisistä stipendeistä ja apurahoista, kurkkaa esimerkiksi Suomen ylioppilaskuntien liiton sivuille ja Auroran rahoitushakuun. Myös omasta oppilaitoksestasi saat varnasti lisätietoa ulkomailla opiskelusta ja sen rahoittamisesta. 

Tsemppiä tulevaan!

Terveisin,

Studentum.fi 

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.