Opintotuki ulkomaille

02 elo 2013
KYSYMYS
voiko opintolainaa ja opintukea saada ulkomaille vaikka olisi jo yliopistolta maisterin paperti? Tukikuukausia on kyllä vielä jäljellä.... Opiskelupaikkana olisi lontoo.

Kiitos.

Vastaus

02 elo 2013

Kun olet suorittanut yhden korkeakoulututkinnon, jäljellä oleva tukiaikasi lasketaan vähentämällä käytetyt tukikuukaudet sinulle myönnetyistä tukikuukausien määrästä.

Opintotukiasioita kannattaa kuitenkin olla aina suoraan yhteydessä Kelaan, sillä ulkomaile myönnettyyn tukeen vaikuttaa muun muassa se, onko opiskelusi päätoimista ja tutkintoon johtavaa. Lisäksi tukikuukausien määrään vaikuttaa Englannin tutkintosi kesto.

Opintotukea myönnetään ulkomaille, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja
  • Opinnot edistyvät ulkomailla vietetyn jakson aikana
  • Opiskelun tulee olla päätoimista sekä tutkintoon johtavaa. Näin ollen etäopintoihin tai yksittäisille kursseille ei myönnetä opintotukea
  • Ulkomailla oleskelu on luonteeltaan tilapäistä ja opiskelusta johtuvaa. Myös koko tutkintoa suorittavan opiskelijan katsotaan olevan ulkomailla tilapäisesti
  • Hakijalla on ollut kotikunta Suomessa vähintään kahden vuoden ajan opintojen alkamista edeltävän viiden vuoden aikana.
  • Et saa opintotukea muusta maasta samanaikaisesti.


Opintotukea ulkomailla suoritettaviin opintoihin haetaan olosuhdemuutosilmoituksella (OTm). Lomakkeeseen tulee ilmoittaa selkeästi mitä tukea/tukia haet vaihtoajalle. Lomakkeita saa mm. Kelan toimistoista sekä Kelan verkkosivuilta. Opintotukea voi hakea vasta, kun ulkomainen oppilaitos on vahvistanut hyväksymisen kirjallisesti.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.