Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta

Meikkaus / Ihonhoito / Kynnet -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Meikkaus / Ihonhoito / Kynnet

Meikkaus / Ihonhoito / Kynnet

Meikkauksen ja ihonhoidon alan ammattilaisena voit työskennellä esimerkiksi meikkaaja-meikkitaiteilijana, kynsiteknikkona, kosmetologina tai meikkitaiteilija-totaaliteknikkona. Alan opiskelu on käytännönläheistä ja opiskelupäivät koostuvat teoriatiedon lisäksi runsaasta käytännön harjoittelusta. Koulutusta järjestävät yksityiset kouluttajat ja ammattioppilaitokset Suomessa ja ulkomailla.

Meikkikoulutus

Meikkaaja-meikkitaiteilija työskentelee kauneuden parissa ja löytää usein työtä esimerkiksi kosmetiikkaosastoilta tai kosmetiikkakonsulenttina. Meikkaaja-maskeraaja-tutkinto on alan kokonaisvaltaisempi tutkinto. Kauneuden lisäksi  opintoihin kuuluu enemmän myös fantasiaa, arpia, haavoja jne.

Meikkaaja-maskeeraaja tuottaa maskeerauspalveluja muun muassa teattereille ja televisioon sekä erilaisiin kuvaus- ja näytöstilaisuuksiin. Alan ammattilainen voi työskennellä myös mainos-, muoti- ja lehtikuvauksissa sekä erilaisissa näytöksissä.

Kynsiteknikon koulutus alkaa aina perustekniikan oppimisella. Kuten muutkin käsityöammatit, myös kynsiteknikon ammatti vaatii halua työskennellä pikkutarkkuutta vaativassa toiminnassa joka vaatii kärsivällisyyttä. Hyvä asiakaspalvelutaito on luonnollisesti edellytys työssä menestymiselle.

Meikkauksen ja ihonhoidon alan ammattilainen työelämä

Työajat kauneuden alalla ovat erittäin vaihtelevat pitäen sisällään myös ilta- ja viikonlopputyötä. Meikkaaja työskentelee jatkuvasti uusissa paikoissa uusien ihmisten kanssa eikä yksikään työpäivä ole samanlainen. Niin työ kuin opinnotkin edellyttävät opiskelijalta taiteellista näkemystä, muototajua, värisilmää, kätevyyttä ja pikkutarkkuutta sekä estetiikan ja kulttuurin tulkintataitoa. Hyvä kielitaito lisää työnsaantimahdollisuuksia.

Kosmetologin koulutusohjelma

Kosmetologin työhön kuuluu asiakkaisen ihon ja kehon kauneudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen. Työhön kuuluu kasvo-, käsi-, jalka- ja kokovartalohoitojen lisäksi ehostaminen. Erilaisiin hoitoihin sisältyy myös hierontaa. Kosmetologin työhön sisältyy myös asiakkaan opastus ihon itsehoidossa sekä asiakkaan auttaminen kosmeettisten tuotteiden valinnassa ja käytössä.

Kosmetologi voi työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai kauneudenhoitoalan yrityksen palveluksessa. Työn kuvana voi olla myös myyjä kosmetiikkamyymälässä tai tuote-esittelijä kosmetiikkaa maahan tuovassa yrityksessä.

Kauneudenhoidon ja tuoteneuvonnan koulutusohjelma

Kosmetiikkaneuvoja ohjaa ja neuvoo asiakkaita ihon ja kauneuden hoidossa sekä myy kauneudenhoitoalan tuotteita. Kosmetiikkaneuvojan työhön sisältyy ohjaus-, neuvonta- ja esittelytehtäviä, asiakaskontaktien luomista ja ylläpitämistä sekä myyntityötä. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät alan myynti-, markkinointi- ja tuote-esittelijän tehtävissä sekä kouluttajina maahantuontiyrityksissä tai tavarataloissa.

Kynsikoulutus

Kynsimuotoilija ja kynsiteknikko on käsien ja kynsienhoidon asiantuntija. Hän työskentelee haastavassa asiakaspalveluammatissa. Kynsikoulutuksia järjestävät erilaiset yksityiset oppilaitokset - koulutusten pituudet vaihtelevat viikoista kuukausiin.

Vertaile koulutuksia