Miten löytää asunto, kun lähtee ulkomaille opiskelemaan?

Harkitsetko lähteväsi ulkomaille opiskelemaan, mutta pelkäät, että jäät kodittomaksi? Lukaise vinkit, jotka helpottavat asunnon metsästystä!

Miten löytää asunto ulkomailta?

Miten löytää asunto ulkomailta?

Harkitsetko lähteväsi ulkomaille opiskelemaan, mutta pelkäät, että jäät kodittomaksi? Usko tai älä, asioilla on tapana järjestyä ja koti varmasti löytyy. Rentoudu ja nauti edessä olevasta seikkailusta – mutta lue sitä ennen vinkit, jotka auttavat asunnon metsästyksessä!

1. Etsi kansainvälisten oppilaiden yhteyshenkilö

Oppilaitoksilla on usein mukavia ja avuliaita yhteyshenkilöitä, joiden tehtävänä on neuvoa ulkomailta tulevia oppilaita. Jos löydät näiden henkilöiden yhteystiedot oppilaitoksen nettisivuilta, soita heille tai laita sähköpostia.

Kysy yhteyshenkilöltä, onko kampuksella asuntolaa, ja kuinka paljon ihmisiä siellä asuu. Yhteyshenkilö varmasti auttaa sinua löytämään sopivan asuntolan, jos olet sellaista etsimässä. Yhteyshenkilöt voivat paitsi auttaa sinua asunnon etsinnässä, myös kenties vinkata nettisivuja tai muita väyliä, joista vuokra-asuntoa voisi etsiä. Voit pyytää yhteyshenkilöitä kertomaan alueita, jotka ovat kivoja asuinpaikkoja opiskelijoille.

2. Liity Facebook-ryhmiin, joissa etsitään ja tarjotaan vuokra-asuntoja

Sinun kanssasi samaan aikaan lukuvuoden aloittavat tai muut ulkomaalaiset opiskelijat luultavasti ovat myös etsimässä itselleen asuntoa ja kämppiksiä, joten Facebook -ryhmät ovat oiva keino löytää asumisvaihtoehtoja. Ryhmistä saat myös hyödyllistä tietoa vuokrien tasosta sekä linkkejä paikallisiin vuokra-asuntolistauksiin.

3. Käytä kaikki mahdolliset suhteet hyödyksi

Jos olet onnekas, sinulla on jo tuttuja tai tuttujen tuttuja kohdemaassasi. Kysy heiltä, jos he tietäisivät jonkun, joka on vuokraamassa asuntoa tai etsii kämppistä. Tutut voivat auttaa sinua asunnon etsinnässä muutenkin esimerkiksi toimimalla oppaanasi tai tulkkina asuntonäytöissä. Jos satut vuokraamaan asunnon tutulta, saat sen todennäköisesti hyvään hintaan ja voit luottaa vuokranantajaasi.

4. Harkitse kotimajoitusta tai host-perheessä asumista

Host-perheessä saat mahdollisuuden opetella kieltä sekä uppoutua kulttuuriin, ja lisäksi syödä herkullista kotiruokaa. Jos olet sydämeltäsi bilehile, ei host-perheessä asuminen ehkä ole se paras vaihtoehto. Jos taas haluat päästä elämään kuten paikalliset, tutustua kulttuuriin ja sivistää itseäsi, host-perhe on erinomainen vaihtoehto.

Yliopistollasi saattaa olla järjestely, jonka kautta voi aloittaa host-perheen etsinnän tai he voivat ohjata sinut sellaisen tahon luo, jonka kautta host-perhe järjestyisi. Muista olla rehellinen ja kertoa heti, millaisessa perheessä viihtyisit ja olisit valmis asumaan. Jos et halua uskonnolliseen perheeseen tai et halua asua kaupungin ulkopuolella, kerro se heti, niin vältyt epämukavilta tilanteilta. Kysy paljon kysymyksiä ja luota vaistoosi valitessasi host-perhettä. Sinun täytyy olla rehellinen myös itsellesi, sillä turvallinen ja viihtyisä ympäristö on tärkeä asia, kun muuttaa yksin ulkomaille.

5. Asu hostellissa ja etsi asunto vasta saavuttuasi kohteeseen

Tämä strategia voi tuoda yhden stressattavan asian lisää, mutta toisaalta saat mahdollisuuden nähdä asunnon livenä ennen päätöstä, etkä päädy karmaisevaan lutikkalinnaan.

Voit saapua kohdemaahasi hyvissä ajoin ja tutustua rauhassa asuinalueisiin. Sinulla on mahdollisuus käydä rauhassa katsomassa asuntoja ja jututtaa vuokraisäntiä. Jos sinulla on kämppisehdokkaita, voitte etsiä asuntoa yhdessä ja tutustua toisiinne. Kannattaa etsiä itselleen paikallinen kaveri, joka tietää paikalliset vuokra-asumiseen liittyvät kommervenkit. Hänen avullaan saatat välttyä petkuttavilta vuokraisänniltä ja muilta oudoilta tilanteilta.


Mainokset