Kandi- ja maisteriohjelmat

Law (BA) | päiväopinnot

Pituus
3 vuotta
Opiskelukieli
englanti
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 1.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 vuotta
Opiskelukieli
englanti
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 1.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Law (BA) | päiväopinnot

nainen ja mies ja autoja

Oikeustieteen kandidaattiohjelmassa käydään läpi oikeuden perusteita sekä
oikeusteoriaa, yksityisoikeutta ja julkisoikeutta ja erikoistutaan EU-oikeuteen ja
kansainväliseen oikeuteen. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus valita itseään kiinnostavia kursseja laajasta valinnaisten kurssien tarjonnasta.

Perinteisiä oikeuden aloja, kuten valtiosääntöä, sopimusoikeutta, yksityisyysoikeutta ja rikosoikeutta, opiskellaan erityisesti oikeustieteen ja teknologian näkökulmasta. Opinnoissa pääsee valitsemaan kursseja myös omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Koulutusohjelman päätteeksi kirjoitetaan päättötyö. Tutkintoon sisältyy myös työharjoittelu ja voit osallistua kansainvälisiin harjoitusoikeuden kilpailuihin. Koulutusohjelman päätteeksi saat Oikeustieteen kandidaatin tutkinnon erikoistumisenasi oikeustiede ja teknologia.

TalTechin oikeustieteen kandiohjelma:

  • tarjoaa laaja-alaisen ymmärryksen kansallisen ja kansainvälisen oikeuden
    mekanismeista ja järjestelmistä
  • tarjoaa monikulttuurisen oppimisympäristön, jota ohjaavat korkeasti
    koulutetut tohtoritason tutkijat ja kokeneet ammattilaiset ympäri maailmaa
  • tekee opinnoista kiinnostavia ja osallistavia pienryhmien, hybridi-
    oppimisen ja käytännön oikeuden kilpailuihin osallistumisen kautta

Ohjelma sisältää myös harjoittelun, ja opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua
kansainvälisiin riidanratkaisukilpailuihin. Valmistuttuasi sinulle myönnetään EU-
oikeuteen ja kansainväliseen oikeuteen erikoistunut oikeustieteen kandidaatin
tutkinto.

Koulutuksen rakenne:

  • Yleiset opinnot (21 op) –  sisältävät pakolliset kurssit: Kestävän kehityksen ja ympäristönsuojelun juridiikka, Tietotekniikan perusteet 1 ja 2, Yritystoiminnan tilastot ja johdanto yritystoimintaan.
  • EU-oikeus ja kansainvälinen oikeus (18 op) – sisältävät pakolliset kurssit: EU-oikeus, Vertaileva yksityisoikeus ja kansainvälinen yksityisoikeus, Kansainvälinen julkisoikeus. 
  • Perusopinnot (33 op) – sisältävät pakolliset kurssit: Valtiosääntövertailu ja ihmisoikeuslainsäädäntö, Johdanto rikosoikeuteen ja rikosoikeudelliseen menettelyyn, Juridinen päättely ja yksityisoikeuden siviililainsäädäntöjärjestelmien yhteiset osat, Johdanto varallisuusoikeuteen ja immateriaalioikeuteen, Euroopan sopimusoikeuden perusteet.
  • Oikeudelliset teoriat ja menetelmät (12 op) – sisältävät pakolliset kurssit: Oikeusteoria, Oikeudellinen tutkimus, Oikeudellinen argumentaatio ja juridinen kirjoittaminen.
  • EU: n ja kansainvälisen oikeuden syventävät opinnot (30 op) – Tietosuojalainsäädäntö, Vaihtoehtoiset riidanratkaisumenettelyt, EU:n sisämarkkina- ja kilpailuoikeus, Kansainvälinen kilpailuoikeus ja kyberkonfliktit.
  • Käytännön oikeus (6op) – Alan työharjoittelupaikka tai osallistuminen harjoitusoikeudenkäyntiin.
  • Valinnaiset kurssit (42 op) – Startupien lainsäädäntöarsenaali, IT-oikeus, Sopimusneuvottelut, Internetin toimijoiden oikeudet, velvollisuudet ja vastuut, kuluttajansuojaoikeus.
  • Valinnaiset aineet (6op) – kursseja saa valita vapaasti yliopiston tarjonnasta.
  • Lopputyö (12 op) – juridinen tutkimustyö opiskelijan valitsemasta aiheesta.

Uramahdollisuudet

Valmistuttuasi sinusta tulee kansallisen ja kansainvälisen oikeuden asiantuntija, joka hallitsee oikeudelliset mekanismit ja järjestelmät. Ohjelma tarjoaa vankan perustan jatkaa opintoja kaikentyyppisissä oikeustieteen maisteriohjelmissa ja etenkin englanninkielisissä maisteriohjelmissa, jotka ovat erikoistuneet teknologia- tai liikeoikeuteen. Valmistuneilla on pätevyys työskennellä EU: n instituutioissa sekä kansainvälisissä järjestöissä, laitoksissa, yrityksissä ja lakitoimistoissa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien nettisivujen kautta, ja kotisivuilta löydät myös lisätietoa koulutusohjelmakohtaisista hakukriteereistä. Valintaprosessissa hakijan englannin kielen taitoa, ilmaisutaitoa sekä analysointikykyjä arvioidaan motivaatiokirjeen ja haastattelun avulla.

Hakuaika: 1.2.2024-1.8.2024

Tutkinto / todistus

Bachelor of Arts in Social Sciences (BA)

Kustannukset

Lukukausimaksu: 4200 € / vuosi

Tietoa elämisen kustannuksista

Suomalaiset saavat Viroon opintorahaa ja asumislisää. Opintovuoden aikaista tukea saa syyskuusta kesäkuulle noin 460 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelija voi hakea valtion takaamaa opintolainaa, joka on kandiopiskelijalle 8000 euroa vuosittain (8000e x 3v). Keskimäärin tämä tekee 800 euroa kuukaudessa. Lisätietoja maisteriohjelmille myönnettävistä opiskelijaeduista saat Kelalta.

Tallinnassa eläminen on yleisesti edullisempaa kuin Suomessa, joten omiin elinkustannuksiin voi osittain vaikuttaa itse.

Tallinnan Teknillisen yliopiston asuntoloiden vuokrien hinta on noin 150 euroa kuukaudelta. Kaupungissa vuokralla asuminen kustantaa noin 300–600 euroa kuukaudessa. Jaetussa yksityisessä huoneistossa asuminen (kolmio kämppiksen kanssa) kustantaa n. 300–500 euroa kuukaudessa.

Elintarvikekustannukset Tallinnassa ovat noin 200–250 euroa kuukaudessa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Law (BA) | päiväopinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.