E-governance Technologies and Services (MSc) | päiväopinnot

Tallinn University of Technology (TalTech)
Yhteenveto
2 vuotta
englanti
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: 1.8.2023
   
Lähiopetus
Tallinna
Itsenäiset maisteriohjelmat
Tallinn University of Technology (TalTech)

E-governance Technologies and Services (MSc) | päiväopinnot

Viron sähköiset viranomaispalvelut ja muut innovatiiviset e-ratkaisut ovat Euroopan suurimpia menestystarinoita viime vuosikymmeneltä. TalTech on ottanut harppauksen sähköisten viranomaispalvelujen koulutuksen tulevaisuuteen. Hallitustason IT-ratkaisuihin keskittyvä koulutusohjelma tekee yhteistyötä muiden tiedekuntien kanssa, mikä antaa hyvät taustatiedot hallinnon muistakin osa-alueista (laki, julkishallinto, talous). Koulutusohjelman ainutlaatuisuus tekee siitä äärimmäisen tärkeän niin Virossa kuin muuallakin Euroopassa. Myös tarve sähköisen hallinnon asiantuntijoille on kasvanut merkittävästi.

Koulutusohjelman sisältö

Koulutusohjelmasta saat kattavat tiedot kehittää modernia yhteiskuntaa kohti sähköistä ja paperitonta hallintoa. Tutkinto tarkastelee laajasti sähköisen hallinnon juridisia ja hallinnollisia seikkoja.

Voit odottaa maisteriohjelmalta:

 • kokeneita luennoitsijoita
 • pääsyn maailmanluokan tieto-taitoon
 • käytännönläheistä yhteistyötä alan toimijoiden kanssa

Miksi tämä ohjelma?

 • Koulutusohjelma käsittelee virallisia järjestelmiä ja sähköisen hallinnon suunnittelua ja kehittämistä valtion kaikilla tasoilla.
 • Erikoistuminen johonkin seuraavista: tietotekniikka, yksityisen ja julkisen sektorin palvelut ja innovaatiot, sähköisen hallinnon käyttöönotto ja kauppa.
 • Hallitus tarjoaa käyttäjälähtöiset tieto- ja viestintätekniikan palvelut
 • Saat alan työkokemusta ja pääset mukaan käytännön tutkimustyöhön ja hankkeisiin jo opintojen aikana.
 • Pääset mukaan tutkimustyöhön ja kehitysprojekteihin e-state-teknologialaboratioriossa.

Opintojen rakenne

 • Yleiset opinnot – opit tietoyhteiskunnan perusperiaatteet: kohti sähköistä hallintoa, sähköisen hallinnon juridiikka, johdanto tietotekniikkaan ja sähköisen hallinnon teknologioihin, ohjelmistoprosessit ja ohjelmistojen laatu, sähköisen hallinnon tekniset ratkaisut.
 • Perusopinnot – sisältävät mm kurssit: sähköisen hallinnon ja viranomaispalvelujen maisteriprojekti, yritysarkkitehtuuri ja BPM, johdanto kehitystyöhön pilviympäristössä, sähköisen terveydenhuollon perusteet.
 • Erikoistumisopinnot – sisältävät mm. kurssit: verkkoturvallisuuden perusteet, julkisten palveluiden suunnittelu ja toteutus, tiedonhallinta ja sähköinen arkistointi, sähköisen hallinnon vaikutukset ja mittaus, yrityshanke.
 • Vapaasti valittavat opinnot – voit valita kursseja yliopiston tarjonnasta.
 • Lopputyö – Vahvasti teoriaan nojaava käytännön hanke ja kirjallinen tuotos sähköisen hallinnon ja tieto- ja viestintätekniikan alalta.

Uramahdollisuudet

Koulutusohjelmasta antaa valmiudet toimia asiantuntijana tai esimiehenä sähköisen hallinnon kehityshankkeissa. Valmistuttuasi ymmärrät liiketoimintaprosesseja ja julkishallinnon käytäntöjä. Lisäksi hallitset tietojärjestelmät ja erilaiset ohjelmistot.

Saat koulutusohjelmasta kattavan käsityksen e-hallintoon siirtymisestä, sen käytännöistä ja kehittämisestä. Sinulla valmiudet työskennellä korkean tason virkamiestyöryhmissä julkisella sektorilla ja johtaa eGov-hankkeita juridisia ja hallinnollisia seikkoja unohtamatta. 

Voit myös jatkaa opintojasi tohtoriohjelmiin.

Hakeminen

Hakijalla tulee olla vähintään alempi korkeakoulututkinto tekniikan, tieto- ja viestintätekniikan, taloustieteen, julkishallinnon, oikeustieteen, markkinoinnin, liiketoiminnan tai kansainvälisten suhteiden alalta. Lisäksi hakijoiden tulee suorittaa GRE General Test -koe, kirjoittaa motivaatiokirje, toimittaa englanninkielinen CV sekä osallistua verkossa suoritettavaan etähaastatteluun.

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta. Kotisivuilta löydät myös tarkempaa lisätietoa koulutusohjelmakohtaisista hakukriteereistä ja GRE General Test -kokeesta. 

Hakuaika 1.2.2023-1.8.2023.

Kustannukset

Lukukausimaksu EU: n ulkopuolisille opiskelijoille: 6000 € / vuosi.

Koulutus on maksuton EU / ETA -maiden opiskelijoille.

Tietoa elämisen kustannuksista

Suomalaiset saavat Viroon opintorahaa ja asumislisää. Opintovuoden aikaista tukea saa syyskuusta kesäkuulle noin 460 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelija voi hakea valtion takaamaa opintolainaa, joka on kandiopiskelijalle 8000 euroa vuosittain (8000e x 3v). Keskimäärin tämä tekee 800 euroa kuukaudessa. Lisätietoja maisteriohjelmille myönnettävistä opiskelijaeduista saat Kelalta.

Tallinnassa eläminen on yleisesti edullisempaa kuin Suomessa, joten omiin elinkustannuksiin voi osittain vaikuttaa itse.

Tallinnan Teknillisen yliopiston asuntoloiden vuokrien hinta on noin 150 euroa kuukaudelta. Kaupungissa vuokralla asuminen kustantaa noin 300–600 euroa kuukaudessa. Jaetussa yksityisessä huoneistossa asuminen (kolmio kämppiksen kanssa) kustantaa n. 300–500 euroa kuukaudessa.

Elintarvikekustannukset Tallinnassa ovat noin 200–250 euroa kuukaudessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta E-governance Technologies and Services (MSc) | päiväopinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tallinn University of Technology (TalTech)

Haluatko lisätietoa TalTechin koulutustarjonnasta?

Vuonna 1918 perustettu TalTech sijoittuu maailman parhaiden yliopistojen QS University World Rankings-listauksessa ylimmän 3 % joukkoon. TalTech on Viron ainoa teknillinen korkeakoulu, ja siellä opiskelee yli 9200 opiskelijaa, joista lähes 1200 eli noin 13% on kansainvälisiä opiskelijoita. TalTechissä koulutusohjelmat ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Tallinn University of Technology (TalTech) ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tallinn University of Technology (TalTech)

Ehitajate tee 5
19086 Tallinna

 Näytä puhelinnumero

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta E-governance Technologies and Services (MSc) | päiväopinnot täytä seuraavat tiedot: