Sivuston käyttötapa: Mobiili

Suomalaiset apurahat ja stipendit ulkomailla opiskeluun

Suomalaiset apurahat ja stipendit ulkomailla opiskeluunApurahat ja stipendit

Apurahoja kannattaa etsiä esimerkiksi oman opintoalan säätiöistä ja kulttuuri- tai maakuntarahastoista. Hyvä listaus rahastoista löytyy Suomen Ylioppilaskuntien Liiton (SYL) sivustolta. Hyvän ja perustellun hakemuksen kirjoittaminen on erityisen tärkeää. Apurahoja ja stipendejä myöntävät tahot haluavat hakemuksen liitteeksi tarkan suunnitelman siitä, millaiseen toimintaan apurahaa haetaan. Suomalaiset apurahat on yleensä suunnattu postgraduate -tasolla suoritettaviin tutkintoihin (Master/MBA/PhD) tai kaupallisen ja teknisen alan opiskelijoille.

Opiskelijat, jotka tekevät ulkomaan opintoja osana suomalaista tutkintoaan, voivat saada usein niin kutsuttua Freemover-tukea omasta kotikorkeakoulustaan tai avustuksia opiskelijakunnastaan. Freemover-stipendit vaihtelevat muutamista sadoista eurosta aina tuhansiin euroihin.

CIMO myöntää ja välittää apurahoja suomalaisille ja ulkomaisille korkeakouluopiskelijoille, jatko-opiskelijoille ja tutkijoille. Apurahoja myönnetään opintoihin, jatko-opiskeluun sekä opetus- ja tutkimustyöhön ulkomaalaisille Suomeen ja suomalaisille ulkomaille. CIMO:n apurahatoiminnan painopistealueita ovat Euroopan unionin ulkopuoliset maat ja erityisesti Venäjä.


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Hyödyllisiä linkkejä

Löydä koulutuksesi
Maaoppaat
Tietoa hakijalle
Tutkinto ulkomailla
Vaihto-opiskelu
Kielikurssit
Työharjoittelu
Opintojen rahoitus
Kysy opiskelusta