Sivuston käyttötapa: Mobiili

Nordplus

Nordplus


Nordplus-vaihto-ohjelma


Pohjoismainen vaihto-ohjelma opiskelijoille ja opettajille

NORDPLUS (Nordiskt program för studenter, lärare och administratörer inom högre utbildning) on Pohjoismaiden ministerineuvoston vaihto-ohjelma, jonka tavoitteena on pohjoismaisen yhteistyön ja liikkuvuuden lisääminen pohjoismaisten yliopistojen ja korkeakoulujen kesken. Nordplus-vaihtoehjelma onkin siis oiva vaihtoehto silloin, kun haluat lähteä opiskelijavaihtoon Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Islantiin tai Baltian maihin. Yli 10 000 opiskelijaa Pohjoismaissa ja Baltian maissa lähtee vuosittain Nordplus-vaihtoon tai työharjoitteluun toiseen maahan.

Nordplus-vaihtoon voi lähteä 1−12 kuukaudeksi. Opintoihin on mahdollista hakea Kelan myöntämää opintotukea sekä Nordplus-verkoston myöntämää apurahaa. Nordplus-opiskelija-apurahoja myönnetään Nordplus-verkostoon kuuluvassa korkeakoulussa tapahtuviin päätoimisiin opintoihin tai opintoihin kuuluvaan työharjoitteluun. Edellytyksenä apurahan saamiselle on, että vaihdossa suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea tutkintoon omassa tiedekunnassa. Ennen vaihtoon lähtöä opiskelijan tulee olla opiskellut suomalaisessa korkeakoulussa vähintään yhden lukuvuoden ajan.

Ne perustutkinto-opiskelijat, jotka eivät voi päästä vaihtoon oman korkeakoulunsa tai laitoksensa Nordplus- tai Erasmus-vaihdon kautta, voivat hakea vaihtoon Pohjoismaihin myös Nordlys-vaihto-ohjelman kautta. NORDLYS on pohjoismainen opiskelijavaihto-ohjelma, jossa on mukana 25 yliopistoa.

Mikäli kiinnostuit Nordplus-opiskelijavaihdosta, ota yhteyttä oman oppilaitoksesi kansainvälisiin palveluihin ja kysy lisää oppilaitoksesi vaihtokohteista. Vaihtokohteen vaihtelevat oppilaitosten omien verkostojen ja yhteistyösopimusten mukaan.

 

» Lue lisää vaihto-opiskelusta

» Lue lisää kansainvälisestä harjoittelusta

» Tutustu myös Erasmus-vaihto-ohjelmaan


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Hyödyllisiä linkkejä

Löydä koulutuksesi
Maaoppaat
Tietoa hakijalle
Tutkinto ulkomailla
Vaihto-opiskelu
Kielikurssit
Työharjoittelu
Opintojen rahoitus
Kysy opiskelusta