Sivuston käyttötapa: Mobiili

Jatko-opinnot

Jatko-opinnot ulkomailla

Suoritettuasi korkeakoulututkinnon voit jatkaa opintojasi ulkomailla. Opiskele ulkomaillaEsimerksi Suomessa alemman korkeakoulututkinnon suorittanut voi lähteä toiseen maahan opiskelemaan maisteritason opintoja. Jatko-opiskelijaksi ulkomaille haluavien tulee ottaa yhteys suoraan siihen korkeakouluun tai yliopistoon, jossa haluaisi jatko-opintoja suorittaa.

Vaatimuksena maisteriopintoihin on yleensä suoritettu alempi korkeakoulututkinto. Oppilaitokset arvioivat aiempien opintojen riittävyyden ja niiden sisällön sopivuuden kyseisiin jatko-opintoihin. Euroopan sisällä opintojen jatkaminen voi olla helpompaa kuin Euroopan ulkopuolella, koska eurooppalaisia tutkintorakenteita on pyritty yhtenäistämään liikkuvuuden parantamiseksi.

Jatko-opintojen suorittaminen ulkomailla ja Suomessa voidaan tulkita eri tavoilla. Suomessa jatko-opinnoilla tarkoitetaan ylemmän eli maisteritason korkeakoulututkinnon jälkeisiä opintoja, kun taas esimerkiksi  Iso-Britanniassa jatko-opiskelijaksi lasketaan vasta Bachelor-tutkinnon (vastaa suomalaista kandidaatin tutkintoa) suorittanut, Master-tason opintoja suorittava opiskelija. Brittienglannin termi jatko-opinnoille on postgraduate studies, kun taas amerikkalainen vastaava termi on graduate studies.


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Hyödyllisiä linkkejä

Löydä koulutuksesi
Maaoppaat
Tietoa hakijalle
Tutkinto ulkomailla
Vaihto-opiskelu
Kielikurssit
Työharjoittelu
Opintojen rahoitus
Kysy opiskelusta